Délidő - Čas poludnia

A Pátria Rádió szombaton délelőtt heti rendszerességgel jelentkező élő közéleti-politikai társalgóműsora. A vendégszék/ek/ben egy vagy több vendéggel, s amelynek - a hallgatók érdeklődésének köszönhetően - 2013 októberében már az 500. adása volt. A kendőzetlen vélemények és az egyenes kérdések műsora ez azoknak, akiket joggal érdekel, hogy mi történik itt és most, illetve milyen hatással lesz, lehet mindez közéletünk jövőjére.
Každú sobotu naživo vysielané talk-show Rádia Patria, ktoré – vďaka záujmu poslucháčov – v októbri 2013 malo už svoju 500. reprízu! Je to program, v ktorom moderátor a jeho pozvaný hosť (hostia) v dialógu priamych otázok a otvorených, neskrývaných odpovedí či názorov diskutujú o problémoch rezonujúcich v našom každodennom verejnom živote; resp. o tom, že tieto aktuálne témy aké dosahy môžu mať v budúcnosti.

Vysiela sa: sobota|szombat 11:05 -12:00.

Popis epizódy
Maguk a tények tagadhatatlanok és erősen aggasztóak: az országban rohamosan súlyosbodik a járványügyi helyzet; a követhető és szigorúan számonkért járványkezelési intézkedések helyett, a kormányzati irányítás hetek óta tétován erélytelen; a kórházak egészségügyi dolgozói pedig fizikailag is, lelkileg is a végletekig kimerültek. Ahogy tény az is, hogy a riasztóan romló szituáció ellenére – már-már törzsi mentalitással és szemrebbenés nélkül – továbbra is farsangol az oltástagadók makacs ostobasága, pedig a ragálynak ez az újabb életveszélyes hulláma 75–80 százalékban éppen az oltatlanok körében tombol! Mi kell/kellene hát ahhoz, hogy például az idei karácsony már békésebb, derűsebb legyen a tavalyinál? De sokakban joggal felvetődik az is, hogy a járvány megtöréséig – ebben a megosztottságba belefáradt társadalomban – még sok türelemre lesz-e szükségük azoknak, akik felelősségteljesen felvették a védőoltás mindkét adagját, vagy talán már a frissítő harmadik dózist is megkapták. Dr. Horváth Zoltán főorvossal Miklósi Péter beszélget.