Délidő - Čas poludnia

A Pátria Rádió szombaton délelőtt heti rendszerességgel jelentkező élő közéleti-politikai társalgóműsora. A vendégszék/ek/ben egy vagy több vendéggel, s amelynek - a hallgatók érdeklődésének köszönhetően - 2013 októberében már az 500. adása volt. A kendőzetlen vélemények és az egyenes kérdések műsora ez azoknak, akiket joggal érdekel, hogy mi történik itt és most, illetve milyen hatással lesz, lehet mindez közéletünk jövőjére.
Každú sobotu naživo vysielané talk-show Rádia Patria, ktoré – vďaka záujmu poslucháčov – v októbri 2013 malo už svoju 500. reprízu! Je to program, v ktorom moderátor a jeho pozvaný hosť (hostia) v dialógu priamych otázok a otvorených, neskrývaných odpovedí či názorov diskutujú o problémoch rezonujúcich v našom každodennom verejnom živote; resp. o tom, že tieto aktuálne témy aké dosahy môžu mať v budúcnosti.

Vysiela sa: sobota|szombat 11:05 -12:00.

Popis epizódy
Háborút vagy komisz kardcsörtetéssel kicsikart békét sejtet az ukrán-orosz válság; és vajon Vlagyimír Putyin az ukrajnai pókerrel kipréseli-e a Nyugatból a NATO-bővítés stopjának ígéretét? Európai szemmel továbbra is Berlinben van-e a NATO-orosz viszony kulcsa? Joe Biden az elmúlt évben frissen taposott ösvényt keresett-e Moszkva és Peking között, vagy június óta Putyint tárgyalópartnerének tekintve, a Kremlben leendő szövetségesét Peking ellen? 2021 meghozta-e a várt fordulatot az Egyesült Államok és az európai szövetségesei között, vagy Donald Trump ennél mélyebbre ásta ezt a szakadékot, ahogyan a tengeren túlon is farsangol a Trump nélküli trumpizmus. De a krízishelyzeteket nézve az sem mindegy, vajon valóság vagy kínai álom Taiwan elfoglalása? A vibráló világ 2022 januárjában számos nyugtalanító tünetéről Bara Zoltán külpolitikai elemzővel, Miklósi Péter beszélget.