Délidő - Čas poludnia

A Pátria Rádió szombaton délelőtt heti rendszerességgel jelentkező élő közéleti-politikai társalgóműsora. A vendégszék/ek/ben egy vagy több vendéggel, s amelynek - a hallgatók érdeklődésének köszönhetően - 2013 októberében már az 500. adása volt. A kendőzetlen vélemények és az egyenes kérdések műsora ez azoknak, akiket joggal érdekel, hogy mi történik itt és most, illetve milyen hatással lesz, lehet mindez közéletünk jövőjére.
Každú sobotu naživo vysielané talk-show Rádia Patria, ktoré – vďaka záujmu poslucháčov – v októbri 2013 malo už svoju 500. reprízu! Je to program, v ktorom moderátor a jeho pozvaný hosť (hostia) v dialógu priamych otázok a otvorených, neskrývaných odpovedí či názorov diskutujú o problémoch rezonujúcich v našom každodennom verejnom živote; resp. o tom, že tieto aktuálne témy aké dosahy môžu mať v budúcnosti.

Vysiela sa: sobota|szombat 11:05 -12:00.

Popis epizódy
Folytatódik/folytatódhat-e 2022-ben is Szlovákiában a belpolitika állandó krízise, vagy a folyamatos krízishelyzetek belpolitikája? Mert az országot ugyan harmadik éve szorítja abroncsként a pandémia, de ez sem mentség a négypárti kormányzat permanens viszálykodására. Így arra sem, hogy a koalícióban Boris Kollár házelnök a két éve levitézlett ellenzék vigéce a hatalomhoz visszavezető úton; vagy hogy Igor Matovič pénzügyminiszter mind az államfő, mind néhány kormánytag ellen intrikákat szőve politizál. És ha azt szintén szemügyre vesszük, hogy az új főügyész is sajátosan értelmezi a szerepkörét, a társadalom megosztottsága pedig már-már a mečiari időket idézi – úgy kézenfekvő a kérdés: legalább a kormányzati ciklus második felében hiú ábránd-e a közéleti káoszt megnyugtató tónus felülkereskedésében bízni? Szalay Zoltán íróval és publicistával, a Denník N munkatársával Miklósi Péter beszélget.