Délidő - Čas poludnia

A Pátria Rádió szombaton délelőtt heti rendszerességgel jelentkező élő közéleti-politikai társalgóműsora. A vendégszék/ek/ben egy vagy több vendéggel, s amelynek - a hallgatók érdeklődésének köszönhetően - 2013 októberében már az 500. adása volt. A kendőzetlen vélemények és az egyenes kérdések műsora ez azoknak, akiket joggal érdekel, hogy mi történik itt és most, illetve milyen hatással lesz, lehet mindez közéletünk jövőjére.
Každú sobotu naživo vysielané talk-show Rádia Patria, ktoré – vďaka záujmu poslucháčov – v októbri 2013 malo už svoju 500. reprízu! Je to program, v ktorom moderátor a jeho pozvaný hosť (hostia) v dialógu priamych otázok a otvorených, neskrývaných odpovedí či názorov diskutujú o problémoch rezonujúcich v našom každodennom verejnom živote; resp. o tom, že tieto aktuálne témy aké dosahy môžu mať v budúcnosti.

Vysiela sa: sobota|szombat 11:05 -12:00.

Popis epizódy
A hazai magyar hivatásos színjátszás félszázada indult harmadik nemzedékének tagja. Igazán fiatalon, az érettségi vizsga után rögtön tehetségvizsgát is tett az akkori Magyar Területi Színház kassai Thália Színpadán, és jó egy évvel később már főszerepet kapott. Beke Sándor rendezésében ő játszotta Kassán a Csongor és Tünde női címszerepét. Kell/kellhet-e ennél több egy színésznő sikeres pályakezdéséhez?! Remek tehetségének hála, azóta persze szerepek tucatjait játszotta; de életerős is, hiszen amikor 2009-ben a sors úgy hozta, akkor vasakarattal tudott gyógyulni, hogy Kassán is, Komáromban is hamarosan újra főszerepeket, mi több, előadásokat építsenek rá. Máig örül, ha immár nyugdíjas művésznőként is színpadra léphet: figuráinak emlékezetes karaktert ad, élvezi a rivaldafényt, a jó előadások ihletett pillanatainak éltető energiáját. Ő Cs. Tóth Erzsi. Épp a napokban volt hetvenéves; ezen héten pedig a DÉLIDŐ stúdióvendége.