Délidő - Čas poludnia

A Pátria Rádió szombaton délelőtt heti rendszerességgel jelentkező élő közéleti-politikai társalgóműsora. A vendégszék/ek/ben egy vagy több vendéggel, s amelynek - a hallgatók érdeklődésének köszönhetően - 2013 októberében már az 500. adása volt. A kendőzetlen vélemények és az egyenes kérdések műsora ez azoknak, akiket joggal érdekel, hogy mi történik itt és most, illetve milyen hatással lesz, lehet mindez közéletünk jövőjére.
Každú sobotu naživo vysielané talk-show Rádia Patria, ktoré – vďaka záujmu poslucháčov – v októbri 2013 malo už svoju 500. reprízu! Je to program, v ktorom moderátor a jeho pozvaný hosť (hostia) v dialógu priamych otázok a otvorených, neskrývaných odpovedí či názorov diskutujú o problémoch rezonujúcich v našom každodennom verejnom živote; resp. o tom, že tieto aktuálne témy aké dosahy môžu mať v budúcnosti.

Vysiela sa: sobota|szombat 11:05 -12:00.

Popis epizódy
Vajon mit fognak írni a jövő történészei a mai Szlovákia egyre áttekinthetetlenebb belpolitikai káoszáról? Mivel kellene hamarosan kampányolniuk a szélsőjobboldalivá torzult Smerrel szemben összefogó demokratikus pártoknak – ha tudatosítják egyáltalában, mi az előrehozott parlamenti választások igazi tétje! Hiszen ha nem képesek az együttműködésre, azzal beismerik, hogy nem akarnak választást nyerni. És segít majd, vagy ront a Szövetség parlamentbe jutási esélyein, ha a képviselőjelölti listáján tényleg feltűnik a kontraverz politikus, Gyimesi György neve is? Szalay Zoltánnal, a Napunk hírportál vezető szerkesztőjével Miklósi Péter beszélget.