Délidő - Čas poludnia

A Pátria Rádió szombaton délelőtt heti rendszerességgel jelentkező élő közéleti-politikai társalgóműsora. A vendégszék/ek/ben egy vagy több vendéggel, s amelynek - a hallgatók érdeklődésének köszönhetően - 2013 októberében már az 500. adása volt. A kendőzetlen vélemények és az egyenes kérdések műsora ez azoknak, akiket joggal érdekel, hogy mi történik itt és most, illetve milyen hatással lesz, lehet mindez közéletünk jövőjére.
Každú sobotu naživo vysielané talk-show Rádia Patria, ktoré – vďaka záujmu poslucháčov – v októbri 2013 malo už svoju 500. reprízu! Je to program, v ktorom moderátor a jeho pozvaný hosť (hostia) v dialógu priamych otázok a otvorených, neskrývaných odpovedí či názorov diskutujú o problémoch rezonujúcich v našom každodennom verejnom živote; resp. o tom, že tieto aktuálne témy aké dosahy môžu mať v budúcnosti.

Vysiela sa: sobota|szombat 11:05 -12:00.

Popis epizódy
A „hőskornak”: a ’89-es rendszerváltásnak, a Független Magyar Kezdeményezés alapítója és ügyvivőjeként cselekvő részese volt, de a forradalmi hevület megcsendesedtével megmaradt újságírónak, publicistának és költőnek – tehát annak ami igazán a sajátja. Később, akkor 60 évesen, egy lapinterjúban azt vallotta, hogy az élet hitelt érdemlő erénye a becsület meg az őszinteség, és akár húzós helyzetekben is a szókimondás. Azóta újabb tíz év telt el, így hát ma miképp látja: túlságosan bársonyos volt-e a ’89-es forradalom; megvan-e a kellő távlat az akkori események tárgyilagos megítéléséhez? A szeptemberben volt 70 éves Barak Lászlóval, Miklósi Péter beszélget.