Délidő - Čas poludnia

A Pátria Rádió szombaton délelőtt heti rendszerességgel jelentkező élő közéleti-politikai társalgóműsora. A vendégszék/ek/ben egy vagy több vendéggel, s amelynek - a hallgatók érdeklődésének köszönhetően - 2013 októberében már az 500. adása volt. A kendőzetlen vélemények és az egyenes kérdések műsora ez azoknak, akiket joggal érdekel, hogy mi történik itt és most, illetve milyen hatással lesz, lehet mindez közéletünk jövőjére.
Každú sobotu naživo vysielané talk-show Rádia Patria, ktoré – vďaka záujmu poslucháčov – v októbri 2013 malo už svoju 500. reprízu! Je to program, v ktorom moderátor a jeho pozvaný hosť (hostia) v dialógu priamych otázok a otvorených, neskrývaných odpovedí či názorov diskutujú o problémoch rezonujúcich v našom každodennom verejnom živote; resp. o tom, že tieto aktuálne témy aké dosahy môžu mať v budúcnosti.

Vysiela sa: sobota|szombat 11:05 -12:00.

Popis epizódy
A drámai kimenetelű katalóniai népszavazás után születhet-e még kompromisszum Madrid és Barcelona között? Vajon Németország folytathatja-e bő félszázados stabilitási modelljét, ha az utóbbi parlamenti választások után kiderült, hogy 1949 óta még sohasem volt ilyen összetett pártpolitikai helyzetben... Mennyiben életképes Emmanuel Macron ambíciózus, az EU-t megújítani akaró víziója? Illetve: milyen mély az EU bomlasztásában érdekelt putyini Oroszország hatása abban, hogy Közép-Európa és a V4 ma már inkább csak földrajzi, mintsem politikai fogalom? Miért épp most, szeptember végén tartották meg a 2014 óta esedékes kurd függetlenségi népszavazást? És vajon az Egyesült Államok presztízsveszteség nélkül kimászhat-e az Észak-Koreával kölcsönös slamasztikából. František Šebejjel, a parlament külügyi bizottságának elnökével Miklósi Péter beszélget.