Dedovizeň
Pondelok 28.06.2021 13:50
Vhodné pre všetkých
HD
Európska tvorba
Cyklus prináša pohľad na život Slovákov žijúcich v zahraničí a život menšín na Slovensku.
Pomoc
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Rómska kuchyňa vychádza z chudobných pomerov. Základnou potravinou je chlieb, nazývaný marikľa alebo bokole. Je to údajne národné jedlo Rómov, ktoré je často nazývané aj ako rómska pizza. Ide o placky z nekysnutého cesta, ktoré sa väčšinou jedávali s hríbmi alebo na sladko. Miroslava Gašparová a Jessica Oláhová z rómskeho folklórneho súboru Jagalo Jílo z Detvy pripravili bokole a halušky s hríbmi tak ako v minulosti.
Archív - zvoľte dátum
Reláciu najbližšie vysielame
- Štvrtok 8.06. 13:52 Repríza
- Piatok 9.06. 13:55 Repríza
- Pondelok 12.06. 13:50 Repríza
- Utorok 13.06. 13:50 Repríza
- Streda 14.06. 13:50 Repríza
- Štvrtok 15.06. 13:50 Repríza
- Piatok 16.06. 13:50 Repríza