Fenomén21
Fenomén21

Dedovizeň

Cyklus prináša pohľad na život Slovákov žijúcich v zahraničí a život menšín na Slovensku.

Načítava sa prehrávač...

Archív - zvoľte dátum

Rómska kuchyňa vychádza z chudobných pomerov. Základnou potravinou je chlieb, nazývaný marikľa alebo bokole. Je to údajne národné jedlo Rómov, ktoré je často nazývané aj ako rómska pizza. Ide o placky z nekysnutého cesta, ktoré sa väčšinou jedávali s hríbmi alebo na sladko. Miroslava Gašparová a Jessica Oláhová z rómskeho folklórneho súboru Jagalo Jílo z Detvy pripravili bokole a halušky s hríbmi tak ako v minulosti.

Archív - zvoľte dátum

Reláciu najbližšie vysielame

  • Piatok 17.09. 13:50
  • Pondelok 20.09. 13:55
  • Utorok 21.09. 13:50 Repríza
  • Streda 22.09. 13:55
  • Štvrtok 23.09. 13:55
  • Piatok 24.09. 13:55
  • Pondelok 27.09. 13:55