RTVS predstavuje novú bezbariérovú službu Dokorán

RTVS predstavuje novú bezbariérovú službu Dokorán

RTVS PREDSTAVUJE NOVÚ BEZBARIÉROVÚ SLUŽBU DOKORAN.RTVS.SK

RTVS v uplynulých dňoch spustila unikátnu službu pre všetkých zrakovo a sluchovo postihnutých spoluobčanov. Na stránke dokoran.rtvs.sk nájdu archív s televíznymi dielami, špeciálne upravenými práve pre potreby zrakovo a sluchovo znevýhodnených.

Dokoran.rtvs.sk umožní sledovať audiovizuálne diela v špeciálnej úprave, určenej pre ľudí so sluchovým postihnutím. V archíve nájdu výber tých najlepších filmov, seriálov, dokumentárnej tvorby, rozprávok či archívnych pokladov z produkcie RTVS. Už teraz v ňom možno nájsť všetky časti televíznych filmov Červené víno, Adam Šangala a Sváko Ragan , nové seriály RTVS Tajné životy či Doktor Martin , detskí diváci sa môžu tešiť na rozprávky z aktuálnej tvorby RTVS ako Zázračný nos, Láska na vlásku, Johankino tajomstvo , ale aj na detskú klasiku Spadla z oblakov či populárny seriál pre deti Safari za kuchyňou .V archíve sa momentálne nachádza až 200 televíznych diel , ďalšie budú postupne pribúdať, keďže archív bude aktualizovaný na periodickej báze.


Ambíciou RTVS je priniesť bezbariérový prístup všetkým, ktorí si nemôžu plnohodnotne užiť sledovanie programov RTVS . Tento špeciálny web vďaka svojej upravenej funkcionalite ponúka sebestačnosť, rozšírenú ponuku voľného výberu programov, dostupnosť v ktoromkoľvek čase a čo je najdôležitejšie, nachádzajú sa v ňom aj diela, ktoré nie sú dostupné v bežnom online archíve RTVS.

Prístup na web dokoran.rtvs.sk je možné získať výhradne prostredníctvom prístupového kódu, ktorý zrakovo znevýhodneným spoluobčanom na požiadanie poskytuje Slovenská knižnica pre nevidiacich Mateja Hrebendu v Levoči a sluchovo postihnutí diváci si budú môcť kódy vyžiadať od Asociácie nepočujúcich Slovenska.

Dôležité informácie:

Kontakty pre vyžiadanie prístupového kódu pre sluchovo postihnutých:

http://www.aneps.sk/struktura-a-kontakty

prezidentkaaneps@gmail.com

Kontakty pre vyžiadanie prístupového kódu pre zrakovo postihnutých (služba pre zrakovo postihnutých bude dostupná koncom júla 2017):

Potrebná registrácia prostredníctvom formulára https://www.skn.sk/?registracia

Živé vysielanie ??:??

Televízia