Na obrazovky RTVS prichádza Anna Kareninová

Na obrazovky RTVS prichádza Anna Kareninová

RTVS vám prináša nový veľkolepý výpravný ruský seriál Anna Kareninová. Klasický príbeh ženy, ktorá sa rozhodla ísť za svojím srdcom aj naprieč spoločenským konvenciám si tentokrát zobral pod svoju taktovku uznávaný ruský režisér a scenárista Karen Šachnazarov.

DSC_0490.JPG

V roku 1904, počas rusko-japonskej vojny, sa v odľahlej mandžuskej dedinke náhodne stretne lekár Sergej Karenin, syn Anny Kareninovej, so starým plukovníkom Alexejom Vronským. Osud im tak umožní vrátiť sa späť k udalostiam, ktoré sa kedysi stali a nájsť odpovede na nezodpovedané otázky. Dospelý syn Anny žiada Vronského, aby mu rozpovedal všetko o matke. Dvaja muži sa vo veľkolepom seriáli pokúšajú odhaliť tajomstvo udalostí, aby pochopili, či bolo možné v osudný deň Anninej tragickej smrti niečo zmeniť...

MS-0249.jpg

Režisér Šachnazarov, uctievaný ľudový umelec Ruska, ktorý má na konte viac ako 15 filmov, sa k réžii veľkolepého televízneho seriálu dostal vôbec prvýkrát. Sám sa pre ruskú televíziu Russia TV nechal počuť, že Anna Kareninová je síce seriálový projekt, ale v jeho ponímaní je stále filmom zloženým z viacerých častí: Natočili sme ho ako film - má to vlastné tempo, vlastné charakteristiky, vlastné pravidlá. A zdá sa mi, že budúcnosť patrí tomuto žánru. Je veľmi dôležité pri práci na viacúčelovom projekte mať priestor,“ povedal.

MS-5718.jpg

Kasting na herecké obsadenie seriálu trval niekoľko mesiacov. Každý umelec musel podstúpiť viacero náročných skúšok. No tvorcovia uznávajú, že nakoniec sa im podarilo vybrať naozaj skvelých hercov. V úlohe Anny sa predstaví herečka Elizaveta Boyarskaya, v roli dôstojníka Vronského sa objaví Maxim Matveyev a syna Anny si zahrá Kirill Grebenshchikov. Seriál Anna Kareninová je víťazom ceny Golden Eagle Awards 2018 v Rusku v kategórii Najlepší televízny film/seriál. Cena sa ušla aj producentovi a režisérovi.  Maxim Matveyev a Elizaveta Boyarskaya si za výkony v seriáli vyslúžili nominácie na najlepšieho herca a herečku.

MS-3593.jpg

Seriálová adaptácia klasickej literárnej predlohy Leva Nikolajeviča Tolstého je naozajstným výpravným dielom, o čom svedčí aj množstvo použitých kostýmov. Samotná Anna ich mala na mieru ušitých 30 a celkovo vyrobili kostyméri k seriálu až 5 500 originálnych kúskov oblečenia. Špeciálne uniformy pre nepriateľské vojská nakúpili tvorcovia priamo v Japonsku a neskôr ich dolaďovali do dokonalosti.

MS-2778.jpg

Veľkolepé zábery pripravovali filmári v rôznych exkluzívnych lokalitách, no na to, aby docielili autentickosť museli mnohé z miest postaviť úplne nanovo.  Napríklad na výstavbu dediny a nemocnice použili rovnaký stavebný materiál, aký sa používal v danom období: kamene, hlina, suché drevo. Za lokalitu pre zložité vojenské scény si filmári vybrali Krym.  Pre nakrúcanie rozsiahlej a dramatickej scény pretekov na predmestí postavili veľkolepú dostihovú dráhu. Nakrúcania tejto jedinej scény sa zúčastnilo až 600 ľudí a 39 koní.

MS-0352.jpg

Nenechajte si ujsť nový osemdielny seriál Anna Kareninová v premiére každý utorok od 20:30 v dvoch častiach za sebou na Jednotke. Už od 13. marca. 

Živé vysielanie ??:??

Televízia