RTVS odvysiela priame prenosy Fortuna ligy

RTVS odvysiela priame prenosy Fortuna ligy

Slovenskí futbaloví fanúšikovia budú opäť sledovať priame televízne prenosy zo zápasov Fortuna ligy už od začiatku novej sezóny. RTVS ich po intenzívnych rokovaniach prinesie na svojich obrazovkách. Spravidla v tradičnom sobotňajšom termíne odvysiela jeden zápas z každého kola najvyššej slovenskej futbalovej ligy. Priame prenosy odštartuje v sobotu 21. júla o 18:15 na Dvojke duel FK Senica s úradujúcim majstrom Spartakom Trnava.

„Ligový futbal na obrazovke RTVS? Jednoznačne áno. Bola to jedna z našich priorít. Našou maximálnou snahou bolo exkluzívne získať slovenský futbal pre trh voľne dostupných TV spoločností. Toto výrazne pomôže kvalite našich prenosov, ktoré spestríme niekoľkými novinkami," priblížil riaditeľ Sekcie športu RTVS Matej Hajko.

RTVS obohatí počas sezóny priame prenosy v niekoľkých etapách. Už od úvodných kôl prinesie výrazné graficko-informačné prvky, ako je napríklad vzdialenosť lopty od brány pri priamom kope. „Pri viacerých predchádzajúcich projektoch mali pozitívnu odozvu flashbacky, čiže krátke obrazové návraty do minulosti súťaže, pri ktorých môžeme využívať náš bohatý archív, a preto s nimi prichádzame v tejto sezóne Fortuna ligy," doplnil tímlíder pre priame prenosy Pavol Gašpar.

V 2. kole sa v sobotu 28. júla od 18:15 predstavia pred kamerami RTVS futbalisti MŠK Žilina a FC Nitra.

„Som rád, že náš ligový futbal zostáva na RTVS a bude tak pre fanúšikov naďalej dostupný na voľnej televízii. Je to pre dobro Fortuna ligy a jej fanúšikov po celom Slovensku," uviedol prezident Únie ligových klubov Ivan Kozák.

Živé vysielanie ??:??

Televízia