RTVS opäť pripravila unikátne koncerty, ktoré pomáhajú ľuďom

RTVS opäť pripravila unikátne koncerty, ktoré pomáhajú ľuďom

RTVS aj tento rok prinesie adventné koncerty, ktorými okrem hodnotného umeleckého programu predstaví osem neziskových organizácií a občianskych združení. Každú adventnú nedeľu ich naživo od 2. do 23. decembra o 20:10 odvysiela Dvojka a nasledujúce pondelky v repríze o 20:05 Rádio Slovensko. Odznejú zo Sniny, Haliča, Tatranskej Lomnice a Skalice.

Unikátny projekt RTVS Slovensko advent 2018 spája umenie a kultúru s ušľachtilým charitatívnym rozmerom. „Jeho hlavným poslaním je ukázať v adventnom období zaujímavé miesta na Slovensku, inšpiratívnych ľudí a projekty, ktoré pomáhajú ľuďom," priblížil programový riaditeľ televíznej časti Marek Ťapák.

Na koncertoch sa okrem hudobných umelcov a zoskupení predstavia aj zaujímaví hostia a zástupcovia neziskových organizácií a občianskych združení. Uvádzať ich budú moderátori RTVS Ľubomír Bajaník, Janette Štefánková, Ján Žgravčák a Hana Rapantová.

Prvý z nich odvysiela Dvojka 2. decembra z Kostola povýšenia svätého kríža v Snine, na ktorom vystúpi súbor pre starú hudbu Solamente Naturali a ako spoluúčinkujúci a hosť večera Ľubica Čekovská. Ďalší koncert odznie 9. decembra zo zámockého hotela Galicia Nueva v Haliči. Diváci a poslucháči sa môžu tešiť na slovenskú world music skupinu Banda, ženskú spevácku skupinu Vranky a spoluúčinkujúcu Barboru Švidraňovú. V Grandhoteli Praha v Tatranskej Lomnici sa 16. decembra predstavia SĽUK a Sima Martausová. Posledný adventný koncert RTVS sa uskutoční 23. decembra v skalickom Kostole sv. Františka Xaverského, na ktorom zaznie Vianočná omša M. Sch. Trnavského pod taktovkou Braňa Kostu a Fragile. Poslucháči Rádia Slovensko si ho môžu vypočuť 24. decembra po 12:10.

Počas štyroch večerov sa bližšie predstavia a o možnostiach podpory zo strany divákov a poslucháčov RTVS porozprávajú zástupcovia z občianskych združení a neziskových organizácií - MyMamy, Anima, ALIA SK, Slovenská komora tlmočníkov posunkového jazyka, Dom na polceste, Relevant, Organizácia muskulárnych dystrofikov v Slovenskej republike a Agentúra osobnej asistencie Žilina.

Podrobnejšie informácie sú zverejnené na: www.slovenskoadvent.sk

Živé vysielanie ??:??

Televízia