Duel PAOK Solún – Slovan Bratislava ponúkne RTVS celý v Rádiu Regina

Duel PAOK Solún – Slovan Bratislava ponúkne RTVS celý v Rádiu Regina

Napriek enormnej snahe sa RTVS nepodarilo získať vysielacie práva na play off Európskej ligy.
RTVS duel priblíži v rozhlasovej reportáži v Rádiu Regina
a rozhovory s hráčmi slovenského majstra zverejní krátko po zápase na Facebooku Šport v RTVS.

Toto leto verejnoprávna televízia odvysielala všetky doterajšie zápasy slovenských futbalových tímov v zápasoch predkôl európskych súťaží. Posledný duel pred začiatkom skupinovej fázy Európskej ligy medzi PAOK Solún a Slovanom Bratislava, ktorý bude vo štvrtok, však diváci neuvidia. Dôvodom je neochota Grékov poskytnúť práva na vysielanie tohto zápasu.

„Situácia, ktorá nastala, je prekvapujúca a v optike pomerov slovenského televízneho trhu až absurdná. Musíme ju však vnímať ako fakt, ktorý v budúcnosti nebude ojedinelý. Pomôcť sa snažilo aj vedenie ŠK Slovan, ale kúpiť sa dá len to, čo je na predaj. Práva na vysielanie zápasu PAOK – Slovan, žiaľ, na predaj nie sú pre žiadny, nielen slovenský trh. RTVS poskytla v tejto sezóne z predkôl Ligy majstrov a Európskej ligy prvotriedny servis, keď prvý raz v histórii odvysielala všetky zápasy, ktoré bolo možné odvysielať. Už teraz môžeme sľúbiť, že v prípade postupu slovenského majstra do hlavnej súťaže sa jeho zápasy na obrazovkách RTVS opäť objavia. V odvete v Grécku zverencom Jána Kozáka ml. držíme palce, aby mohli počas európskej jesene poblázniť fanúšikov tak, ako sa to vlani podarilo pri prenosoch RTVS Spartaku Trnavu,“ reagoval riaditeľ Sekcie športu RTVS Matej Hajko.

vlcsnap-2019-08-28-18h46m49s625.png

RTVS však do dejiska zápasu posiela reportéra Tomáša Kotlárika. Futbaloví fanúšikovia si tak budú môcť pozrieť reakcie a vyjadrenia slovanistov hneď po skončení zápasu na Facebooku Šport v RTVS. RTVS na situáciu zareagovala aj tým, že rozhlasový prenos natiahla z pôvodne plánovaného druhého polčasu na celý zápas. Odvysiela ho Rádio Regina so začiatkom o 19:00, poslucháčom ho priblížia reportéri Adam Bohuš a Martin Kaigl.

V prvom zápase play off Európskej ligy UEFA 2019/2020 ŠK Slovan Bratislava porazil PAOK Solún 1:0. V prípade priaznivého výsledku v odvetnom zápase Slovanisti postúpia do skupinovej fázy Európskej ligy, ktorej výhradným vysielateľom pre územie je Slovenska je RTVS.

Živé vysielanie ??:??

Televízia