Nahrávali sme skladbu a klip k vianočnej rozprávke RTVS Čarovný kamienok

Nahrávali sme skladbu a klip k vianočnej rozprávke RTVS Čarovný kamienok

V tichu je názov titulnej skladby tohtoročnej vianočnej rozprávky RTVS Čarovný kamienok. Tento týždeň ju so Symfonickým orchestrom Slovenského rozhlasu nahrávala známa folková speváčka Veronika Rabada.

Čarovný kamienok je nová vianočná rozprávka RTVS o plnení želaní, sile ľudskej lásky, ale najmä o láske k prírode. Príroda je nielen hlavným motívom rozprávky, ale aj titulnej skladby V tichu. Speváčkou a spoluautorkou skladby je Veronika Rabada, ktorá sa vo svojej tvorbe inšpiruje aj ľudovou hudbou. V pesničke V tichu je hlavným motívom ľudová pieseň, melódia je veľmi emotívna, ale zároveň chytľavá a príjemne sa počúva," prezradila o skladbe V. Rabada, ktorá naspievala skladbu so svojou kapelou a Symfonickým orchestrom Slovenského rozhlasu. „Keď sme dostali ponuku nahrať skladbu so Symfonickým orchestrom SRo, ani na sekundu sme neváhali a začali sme pracovať na aranžmáne pre orchester," dodala.

_DSC6100.jpg

Veroniku Rabada na spoluprácu oslovila režisérka Čarovného kamienka Kristína Hercegová. „Keď sme uvažovali koho osloviť na spoluprácu pri titulnej skladbe, Veronika bola naša prvá voľby. Myslím, že práve ona má v sebe tú poetiku a pochopenie pre tému rozprávky, pre prírodu. Kombinácia jej a Symfonického orchestra Slovenského rozhlasu je vynikajúca. Obe strany majú rozprávkový potenciál, ktorý keď sa skĺbi, vznikne krásna skladba," prezradila režisérka rozprávky, ale aj videoklipu ku skladbe V tichu. Ten RTVS odpremiéruje skladbou spolu s videoklipom už v novembri, rozprávku Čarovný kamienok si diváci budú môcť pozrieť vo vysielaní RTVS na Štedrý deň.

Foto: Milan Krupčík, Video: RTVS/Ľubomír Pidaný

Živé vysielanie ??:??

Televízia