Seriál Geniálna priateľka: O hlavné úlohy sa „bilo“ až 8 000 detí

Seriál Geniálna priateľka: O hlavné úlohy sa „bilo“ až 8 000 detí

Elena Ferrante je jednou z najtajomnejších spisovateliek na svete. Dlho sa presne nevedelo a niektoré zdroje dodnes uvádzajú, že stále sa nevie, kto vlastne je.

Meno autorky je umelecké. Jej skutočné zostáva zahalené rúškom tajomstva. Anonymitu si užívala už od roku 1992, keď vydala svoju prvú knihu.

Nikto nevedel, kto to je a ani čo je zač. Čitatelia a nadšenci kníh sa ju snažili identifikovať na základe niekoľkých reálií, ktoré vo svojich dielach uvádzala.

V roku 2016 sa podarilo Marcovi Santagatovi, talianskemu spisovateľovi a profesorovi na univerzite v Pise odhaliť o Ferrante čosi viac. Jeho teória o tom, že Ferrante je neapolská profesorka Marcella Marmo, sa ukázala ako nepravdivá.

Autorka a režisér komunikovali cez WhatsApp

Elenu sa v tom istom roku snažil odhaliť jeden investigatívny novinár, ale aj kontroverzný komik a prankster Tommaso Debenedetti.

Špekuluje sa dokonca o tom, že skutočné meno autorky je Anita Raja, no niektoré diela údajne napísal jej manžel Domenico.

Seriál Geniálna priateľka, ktorý vznikol podľa knižnej predlohy svetového bestselleru, dostal osem šesťdesiatminútových epizód. Režisér komunikoval s autorkou iba prostredníctvom mailu či WhatsAppu.

Živé vysielanie ??:??

Televízia