Brexit: Film o udalostiach, ktoré hýbu nielen Veľkou Britániou

Brexit: Film o udalostiach, ktoré hýbu nielen Veľkou Britániou

RTVS má pre divákov pripravené ďalšie eso, ktoré vytiahne v predposledný januárový večer. Už teraz sa môžete tešiť na film Brexit, v ktorom si hlavnú postavu zahral známy herec Benedict Cumberbatch.

Film_Brexit04

Brexit: The Uncivil War, ako znie kompletný názov snímky, zaznamenal úspech okamžite po premiére minulý rok. Snímka z produkcie HBO je kombináciou drámy, historického filmu, ale aj biografie.

Film inšpirovanými politickými udalosťami, ktoré hýbu Európou už niekoľko mesiacov, rozpráva príbeh o zákulisí referenda. Jedného z najvážnejších a najdiskutovanejších v novodobej histórii Veľkej Británie.

Brexit a sociálne siete

Nahliadnite spolu s nami do „kuchyne" Brexitu, ktorý rozdeľuje nielen Angličanov, ale aj obyvateľov ostatných európskych krajín. Snímka priblíži dianie v oboch táboroch. V tábore zástancov aj odporcov Brexitu.

Film_Brexit01

Každá zo strán sa snaží presadiť svoje myšlienky a ovplyvniť obyvateľov krajiny tak, aby z boja vyšla ako víťaz. Do akej miery ide o politický boj a kto Brexit sponzoruje?

Film Brexit poodhaľuje aj to, ako fungujú v boji o voliča sociálne siete a moderná technika. Zneužívanie osobných údajov je čoraz diskutovanejšie. Rovnako ako slovné spojenie fake news, teda falošné správy.

Film_Brexit02

Sledujte film Brexit o jednom z najkontroverznejších rozhodnutí v politickej histórii Európy. Okrem skvelého Benedicta Cumberbatcha, ktorý si zahral Dominica Cummingsa, hlavného poradcu premiéra Borisa Johnsona, uvidíte aj Lee Boardmana, ale aj Richarda Gouldinga - skvelého divadelného herca, ktorý si v roku 2014 zahral princa Harryho.

Brexit už 30. januára o 21:30 na Jednotke.

Živé vysielanie ??:??

Televízia