Najznámejšie hlášky zo seriálu Nemocnica na okraji mesta

Najznámejšie hlášky zo seriálu Nemocnica na okraji mesta

RTVS vráti na televízne obrazovky obľúbený seriál Nemocnica na okraji mesta. Od 27. januára môžete sledovať na Trojke prvú sériu, ktorá dostala trinásť častí. Rovnako ako primár Sova a jeho tím sú nezabudnuteľné aj hlášky, ktoré v seriáli padli a po čase medzi divákmi zľudoveli.

Nemocnica na okraji mesta 3

Pamätáte si ich ešte?

„Tak si k tomu výčtu žalob přičtěte další. Urážku na cti, vy krávo nebeská," povedal doktor Štrosmajer pacientke.

„Teda promiňte, páne kolego, ale v tomto případe opravdu nechápu všecky souvislosti," povedal doktor Cvach Štrosmajerovi. „To než bych ti vysvětlil, to bych už do penze nic jinýcho nestihl," odpovedal mu.

„Poslouchej, Cvachu! Ty kdybys uměl tak operovat, jak umíš dělat trapasy, tak je z tebe profesor v zahraničí," vykričal Štrosmajer svojmu kolegovi.

„Pane doktore, ja sem volám, vy to neberete...," povedala sestrička. „Jáj sem se byl vyvenčit," odpovedá jej.

„Kdyby hloupost nadnášela, tak vy se tu vznášíte jako holubička," povedal Štrosmajer Huňkovej.

„Sama ani Panenka Maria nepřišla do jinýho stavu," (Štrosmajer)

„Vzkázali mi, že se mnou chcete mluvit," oslovil Štrosmajer pacienta. „Jo, ale chtěl bych mluvit s primářem," odpovedá pacient. „To nejsem, takže nazdar."

Jednou z najvtipnejších postáv celého seriálu je doktor Štrosmajer, ktorého si zahral Miloš Kopecký. Známy český herec za svoju kariéru stvárnil desiatky postáv. Nielen v televízii, ale aj v divadle.

K jeho najznámejším filmom patria rozprávky Pyšná princezná, zahral si tiež v rozprávke Byl jednou jeden král či Kouzelný měšec. Herec, ktorý umrel vo veku 73 rokov, už dva roky pred pádom režimu ostro vystúpil proti komunistom. V roku 1985 získal titul Národný umelec.

Živé vysielanie ??:??

Televízia