Katarína Šafaříková o Hniezde: Verím, že vzbudí citlivosť

Katarína Šafaříková o Hniezde: Verím, že vzbudí citlivosť

„Na prvý deň nakrúcania a prvú klapku spomínam s obrovskou pokorou," priznáva herečka Katarína Šafaříková, ktorá verí, že seriál Hniezdo vzbudí v divákoch citlivosť. Témy, ktoré úspešná seriálová novinka z dielne RTVS otvára, sú podľa sympatickej herečky mimoriadne vážne a v životoch ľudí takpovediac veľké.

„Mať či nemať deti, kedy a za akých okolností, prípadne akým spôsobom, je možno tá najväčšia téma v živote človeka... Častokrát je to aj o intenzívnom vnútornom boji, ktorý je s otázkou rodičovstva spojený," konštatuje predstaviteľka Niny Kalmanovej, ktorá založenie rodiny odkladala.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Najväčším vzorom jednej z hlavných hrdiniek Hniezda je jej otec, ktorý ju viedol a pomáhal budovať jej kariéru. Keď Nina zistí, že problém so splodením dieťaťa má jej manžel Adrián (Marek Geišberg), súhlasí s adopciou. Prvé bábätko (malú Terezku) však dvojica pre zdravotné problémy maličkej odmietne. Kalmanovcom však do života vstúpi malý Filipko...

66684855_149251366159380_6202369116622364524_n.jpg

Momentka z nakrúcania. Zdroj foto: www.instagram.com/kata_safarikova

V postave novorodenca sa predstavilo viacero malých nehercov. Príbeh seriálu sa odohráva počas šiestich týždňov, nakrúcanie však trvalo oveľa dlhšie. Postupne sa v úlohe novorodeniatka vystriedalo až 15 detí, z toho jedny dvojičky.

„Nakrúcanie na gynekologickom oddelení bolo výnimočné. Vytypovali sme si noc a obdobie, kedy malo byť v nemocnici najmenej mamičiek a pôrodov. Nakoniec to bolo presne naopak, padol dokonca pôrodný rekord. Okrem filmového bábätka sa narodilo ďalších 6 novorodencov," prezradila producentka RTVS Zuzana Balkóová.

hniezdo_uvodna.jpg

Mohlo by vás zaujímať

Marián Mitaš si nakrúcanie seriálu Hniezdo mimoriadne užíval. Toto prezradil

Titulnú skladbu k seriálu nahral Peter Bič Project a BuranoWski. Pozrite si klip

Čo prezradila Soňa Norisová o svojej seriálovej postave? Sledujte rozhovor

Živé vysielanie ??:??

Televízia