Štefan Štec: „Synovi spievam rusínske pesničky.“

Štefan Štec: „Synovi spievam rusínske pesničky.“

„Nie je to bežná práca. Niekedy je to voľnejšie, niekedy zaväzujúce. Musím navštevovať región, v ktorom žijú Rusíni... Je to veľmi dobrodružné zamestnanie, ale robím to, čo som si vysníval," prezradil Štefan Štec. Sympatický východniar je známy nielen ako spevák a muzikant, ale aj redaktor košického štúdia RTVS.

Prezradil aj to, že popri tom, ako spracováva témy do vysielania, ľudí, ktorých stretáva, pozorne počúva. A tí mu porozprávajú množstvo inšpirujúcich príbehov. Rozprávajú, spomínajú a sem-tam prispejú aj peknou pesničkou.

Rozhovor so Štecom aj ako podcast

Ako dodala Adela Vinczeová v prvom tohtoročnom vydaní relácie Spojky, ktoré máte možnosť počúvať raz mesačne na Rádiu Slovensko, Štefan Štec vykonáva doslova záslužnú činnosť. Popri svojej práci zbiera ľudové skladby, ktoré by možno inak zapadli prachom...

Kariéru Štefana Šteca naplno odštartovala folklórna šou Zem spieva. Jeho talent a muzikálnosť obdivujú od samého začiatku tisíce fanúšikov z celého Slovenska. Od skončenia televíznej relácie má Štefan svoj diár poriadne nabitý.

„Ja len zapisujem a zapisujem a časom mi to prestane dávať zmysel. Potom používam rôzne farby, aby som to rozlíšil... A vlastne len nedávno som zistil, že existuje aj elektronický diár, hoci v technických veciach nie som celkom zdatný," priznal sa Adele a poslucháčom Štefan.

Len nedávno sa spolu s manželkou stali rodičmi malého Riška. Termín, keď sa mal maličký narodiť, si rodák z Košíc v diári označil srdiečkom. Nakoniec sa Štec junior vypýtal na svet o niečo skôr.

Kompletný rozhovor Adely Vinczeovej so Štefanom Štecom môžete počúvať ako podcast na našom webe, rovnako je k dispozícii aj v streamovacích službách Spotify, Google Podcasts a Apple Podcasts.

Živé vysielanie ??:??

Televízia