„Hniezdo ma nadchlo hneď,“ priznal Alexander Bárta

„Hniezdo ma nadchlo hneď,“ priznal Alexander Bárta

„Samozrejme, že herci majú radi, keď dostávajú veľký priestor. Inak to nie je ani v mojom prípade... Ale naozaj si stojím za tým, že ak to nie je hlavná postava, ale je niečím zaujímavá, niečím vzrušujúca a má aj pre mňa výpovednú hodnotu, tak môže byť aj menšia ," hovorí na margo účinkovania v seriáli Hniezdo herec Alexander Bárta.

Ako však dodáva, ako Michal Važan sa v úspešnom projekte RTVS objavuje pomerne často a je vďačný nielen za šancu, ale aj za dôveru. „Snažím sa všetky postavy, či sú pozitívne alebo negatívne, mať rád," priznáva seriálový manžel Sone Norisovej, ktorý po príchode z Ruska, zažije obrovský šok.

„Michal ma zaujal svojou jednoduchosťou. Žije si svoj každodenný, jednoduchý a poctivý život, ktorý majú milióny ľudí po celom svete a odrazu musí riešiť problém na hrane," hovorí o svojej postave Bárta. Viac nemôže a ani nechce prezradiť. Aby televíznych divákov neukrátil o dramatické a prekvapivé momenty celého seriálu.

Dospievajúca dcéra v seriáli aj doma

Ako režisér je pod Hniezdom podpísaný Braňo Mišík, s ktorým sa Alexander Bárta nestretol na pľaci prvýkrát. Keď sa rozprávali o tom, ako sa bude Hniezdo vyvíjať, okamžite ho seriál nadchol. „Braňo ako režisér hercov motivoval, práca bola mimoriadne plodná a samotné nakrúcanie sa nieslo v príjemnej atmosfére," chváli si spoluprácu obľúbený herec.

V seriáli Hniezdo si Alexander Bárta zahral otca dvoch detí. Otcom je však aj v súkromí a aktuálne musí riešiť „zvláštny vek človeka", čím narážal na dcérinu pubertu. Pochvaľuje si však, že zatiaľ to nezašlo do žiadnych krajností.

„Život prináša akékoľvek situácie, ale ide ďalej a ja som optimista," priznáva. Ako na jeho výkony reaguje dospievajúca dcéra Ester? Platí, že najbližší príbuzní a špeciálne deti sú tými najväčšími kritikmi?

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Mohlo by vás zaujímať

Nevideli ste poslednú epizódu? Hniezdo nájdete zadarmo a bez reklamy v našom archíve

Michal sa dozvedel, kto je otcom dieťaťa. Pozrite si bolestivý rozhovor Važanovcov

Pozrite si zatiaľ najdojímavejšiu scénu seriálu Hniezdo. Nádhera!

Postavy Hniezda: Kto je kto?

Živé vysielanie ??:??

Televízia