Smartfóny a zdravie. Využite aplikácie vo svoj prospech

Smartfóny a zdravie. Využite aplikácie vo svoj prospech

Máte smartfón, no zatiaľ ste nevyskúšali aplikáciu Zdravie? Tá by sa mala nachádzať v každom modernom mobilnom zariadení... Jedine, že ste ju ešte neobjavili, alebo sa ani nepokúsili ju objaviť. Stačí zopár kliknutí a o svojom zdraví, ale aj o tom, ako sa správne a zdravo hýbať, sa dozviete viac.

Najčastejšie používanou funkciou podobných aplikácií je meranie počtu krokov. Vďaka smartfónu si môžete na konci každého dňa skontrolovať, či ste boli aktívni. A postupne porovnávať výsledky z predošlých meraní. Rovnako to funguje aj pri výškach, ktoré prekonáte pri turistike a kalóriách, ktoré spálite. Aj toto vám dokáže povedať váš smartfón.

Osobný tréner vo vrecku

V prípade, že nechcete zakaždým vyťahovať telefón z vrecka, stačí si zaobstarať inteligentné náramky alebo rovno hodinky. Vďaka senzorom dokážu merať ďalšie veličiny. Napríklad aj pulz či kvalitu spánku. Aplikácie zamerané na zdravie neraz využívajú aj diabetici, ktorí tak môžu mať výsledky meraní stále po ruke.

V minulosti sa už niekoľkokrát stalo, že inteligentné hodinky zachránili človeku život, a to tak, že upozornili na dovtedy nediagnostikovanú arytmiu srdca. Moderné technológie nás dnes dokážu vyburcovať k tomu, aby sme sa viac hýbali. Aj toto je spôsob, ako bojovať s nadváhou či nezdravým spôsobom života. Pozrite si inšpiratívnu reportáž.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Živé vysielanie ??:??

Televízia