Režisér Hniezda otvorene o pokračovaní úspešného seriálu

Režisér Hniezda otvorene o pokračovaní úspešného seriálu

Braňo Mišík je známy slovenský režisér, ktorý je podpísaný pod množstvom úspešných televíznych projektov, najnovšie aj pod seriálom Hniezdo. Novinka z dielne RTVS láka k televíznym obrazovkám už od svojho začiatku desaťtisíce divákov.

„Ten seriál je moje dieťa, pretože som ho nielen režíroval, ale prišiel som aj s námetom. Príbehy postáv sú čiastočne založené aj na mojich vlastných skúsenostiach. Preto mám k Hniezdu výnimočný vzťah," povedal nám v rozhovore režisér.

Hniezdo označil vo svojej kariére za zlomové. Hlavným dôvodom sú isté veci, ktoré chcel prostredníctvom práce vypovedať už dlhší čas. Podarilo sa mu to aj vďaka tomu, že Hniezdo nie je licenčný, ale pôvodný seriál s originálnymi postavami a zápletkou.

Hniezdo dostupné zadarmo a bez reklamy v archíve

„Bol som súčasťou písania scenárov, no keď Hniezdo vznikalo, nepísal som postavy na konkrétnych hercov. Nechcel som si vytvoriť mantinely... Chcel som sa aj ja nechať inšpirovať ľuďmi, ktorých sme do seriálu vyberali," priblížil svoju prácu Mišík.

Každá postava z Hniezda nesie v sebe podľa slov skúseného režiséra niečo romantické, ale aj niečo temné. „Ani jedna z postáv nie je bizarná, preto im diváci rozumejú. Každá z postáv v sebe nesie istú obyčajnosť," konštatuje.

Braňovi Mišíkovi sme položili aj jednu zásadnú otázku, ktorá istotne zaujíma aj našich divákov. Dostane seriál Hniezdo pokračovanie v podobe druhej série? „Nie, a to som povedal hneď na začiatku. Dobré knihy, dobré filmy nemajú mať pokračovanie. Majú byť uzatvorené tak, ako má byť uzatvorená istá etapa v živote."

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Nestihli ste sledovať poslednú časť? Klikajte do nášho archívu a pozrite si Hniezdo bez reklamy a zadarmo.

Živé vysielanie ??:??

Televízia