Koronavírus na Slovensku: Počet nakazených opäť stúpol

Koronavírus na Slovensku: Počet nakazených opäť stúpol

Koronavírus zmenil celý svet! Vrátane Slovenska, ktoré má potvrdených 123 prípadov nákazy. Ľudia si prestali podávať ruky, dodržiavajú minimálne metrový odstup, obmedzili návštevy aj kultúru, tí najpríkladnejší dodržiavajú karanténu, a to aj napriek tomu, že necestovali a ani sa nevrátili z jednej z najpostihnutejších krajín.

Najviac prípadov má potvrdených Bratislava, nasledujú mestá Martin, Trenčín, Košice, Nitra, Malacky, Dunajská Streda, Žilina, Pezinok, Trnava, Svidník, Nové Zámky, Banská Bystrica, Senec, Prešov, Revúca, Partizánske, Bytča, Rožňava, Liptovský Mikuláš, Sobrance, Ružomberok, Banská Štiavnica.

Disciplína a trpezlivosť

Verejnosťou koluje niekoľko informácií, s ktorými aj odborníci narábajú mimoriadne opatrne. Asi najdiskutovanejšou je koronavírus a teplé počasie. Vplyvom vyšších teplôt sa údajne obávaného vírusu nadobro zbavíme. Lekári hovoria, že je potrebné si počkať. Rovnako je to aj s vakcínou, ktorá by mohla byť dostupná už budúci mesiac.

Názory odborníkov sa rôznia. Faktom je, že na účinnej protilátke sa pracuje, na druhej strane je však potrebné zdôrazniť, že proces jej vývoja nie je jednoduchý. Objavili sa informácie, že lieky proti koronavírusu budú k dispozícii už v apríli, iní zas tvrdia, že sa k nakazeným dostane najskôr na jeseň.

Len málokto sa odváži odhadnúť, kedy sa boj s koronavírusom skončí. Čínske mesto Wu-Chan, z ktorého sa nákaza rozšírila, už nehlási nových nakazených. Lekári tam však očakávajú druhú vlnu, a to od ľudí, ktorí do mesta pricestujú zo zahraničia. Situácia je neistá, celá Európa je nohách. Najvážnejšia situácia je naďalej v Taliansku, kde sa odhaduje, že prísne opatrenia potrvajú oveľa dlhšie, ako sa pôvodne očakávalo.

Živé vysielanie ??:??

Televízia