Pani učiteľka nám ukázala, ako vyzerá vyučovanie v karanténe

Pani učiteľka nám ukázala, ako vyzerá vyučovanie v karanténe

Keď učitelia tušili, že koronavírus zatvorí školy, snažili sa žiakom počas vyučovania venovať čo najintenzívnejšie a prebrať čo najviac učiva.

Školáci zároveň dostali prístup na webstránku, s ktorou sa postupne učili pracovať. Edupage združuje žiacku knižku, triednu knihu, zároveň učiteľom umožňuje robiť si prípravy na vyučovacie hodiny, ale aj úlohy pre žiakov.

K úlohám, ktoré majú školáci za každý deň vypracovať, sa dostávajú moderným spôsobom - elektronicky. Učiteľ si vie pozrieť detailne aktivitu každého žiaka. Vyučujúci môže zároveň individuálne zadávať ďalšie úlohy, napríklad v prípade, že niekto potrebuje test či úlohu dopracovať či upraviť.

Aktivitu detí môžu skontrolovať nielen učitelia, ale aj rodičia. S tými oveľa intenzívnejšie komunikuje pani učiteľka Michaela Kramárová, ktorá má na starosti druhákov.

Tí sa nedokážu učiť sami, preto si s rodičmi vymieňa aj množstvo e-mailov. Ako hovorí, úlohy zadáva na týždeň vopred, nie denne. Rovnako používa software, ktorý ponúka množstvo úloh, zároveň umožňuje aktivitu a úspešnosť kontrolovať.

Viac sa dozviete v reportáži, ktorú sme odvysielali v televíznej Regine na Dvojke.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Živé vysielanie ??:??

Televízia