RTVS odkladá spustenie nového TV okruhu Šport

RTVS odkladá spustenie nového TV okruhu Šport

Spustenie samostatnej programovej služby Šport RTVS odkladá na neurčito. Plány skomplikovala pandémia koronavírusu a postupné rušenie veľkých športových udalostí tohto roka. Rozbehnuté práce, ktoré súviseli s prípravou nového vysielacieho okruhu, však RTVS dokončí v maximálne možnej miere.

Štart športového okruhu bol viazaný na Majstrovstvá Európy vo futbale, ktoré sa mali konať 12. júna až 12. júla. Európska futbalová únia (UEFA) rozhodla o ich preložení na budúcoročné leto. Na možnom odložení letných olympijských hier v Tokiu pracujú aj organizátori olympiády. Definitívny verdikt sa verejnosť dozvie do štyroch týždňov.

„V čase vrcholiacich príprav na vznik Športu, keď sú rozbehnuté stavebné práce, technologické obstarávania, skladba programu, nákup licencií a výberové konania na nových ľudí, sme sa dostali do obrovskej neistoty. V tejto chvíli by bolo maximálne nezodpovedné oznámiť konkrétny termín spustenia nového okruhu a vstupovať do ďalších finančných záväzkov. Nevieme predpovedať, ako sa situácia vyvinie a kedy začne šport na Slovensku a vo svete naplno fungovať. Keď bude jasné, že je to procesne, finančne a personálne reálne, tak prípravy opäť rozbehneme,“ deklaroval šéf športovej sekcie RTVS Matej Hajko.

RTVS rozbehnuté práce dokončí v maximálnej možnej miere. Týka sa to rozširovania vysielacích priestorov, ako sú napríklad nové strižne, réžia či štúdio, ale aj rekonštrukcia kancelárií. Rozšírenie a sfunkčnenie týchto priestorových kapacít bolo pre RTVS nevyhnutné aj bez ohľadu na spustenie štvrtého programového okruhu. „Využijú sa v prospech efektívneho fungovania celej inštitúcie,“ poznamenal Matej Hajko.

Živé vysielanie ??:??

Televízia