Koronavírus výrazne vplýva na chod mnohých podnikov

Koronavírus výrazne vplýva na chod mnohých podnikov

„Pre jednu veľkú nemeckú firmu vyrábame už dvadsať rokov školské aktovky," hovorí Róbert Farkas, riaditeľ výrobného družstva v Komárne. „Situácia však začala byť veľmi zúfalá, preto sme sa rozhodli, že budeme šiť rúška," dodáva Farkas.

Obrovské množstvo času zabralo prestavenie šijacích strojov. Výrobné družstvo následne takmer týždeň hľadalo materiál, ktorý sa stal nedostatkovým tovarom. Chvíľu to vyzeralo tak, že budú musieť zatvoriť, no nakoniec sa im podarilo pokračovať vo výrobe.

Šiť rúška pomáha aj herečka

Rúška, ktoré vzniknú, sú určené prioritne pre obyvateľov Komárna. Rovnako pre lekárov a zdravotnícky tím, ktorý sa stará o pacientov. Počet vyrobených kusov postupne rastie, riaditeľ verí, že rúška budú postupne rátať na tisíce.

O ochranné rúška je aj v Komárne veľký záujem. Zákazníci prichádzajú ako jednotlivci, ale aj ako zástupcovia iných firiem, ktorí chcú rúška pre svojich zamestnancov. O zisku sa hovoriť nedá, prezrádza jedna zo zamestnankýň.

Výrobnému družstvu v Komárne pomáha aj Eva Javorská, ktorá je herečka, no momentálne ju umenie neživí. Už niekoľko dní až do odvolania sú zatvorené aj všetky divadlá. „Chcem sa cítiť aspoň trošku užitočná, keď už mám toľko času," priznáva. Pozrite si reportáž z televíznej Reginy.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Živé vysielanie ??:??

Televízia