Aj menšie slovenské nemocnice bojujú s koronavírusom

Aj menšie slovenské nemocnice bojujú s koronavírusom

Boj s koronavírusom pokračuje, počet infikovaných stúpa. Dobrou správou je, že pribúdajú aj vyliečení. Pacientov s ochorením Covid-19 liečia na Slovensku zatiaľ iba veľké nemocnice, ktorých súčasťou sú infekčné oddelenia. Ako sú na komplikovanú situáciu pripravené nemocnice v menších mestách? S našou kamerou sme sa boli pozrieť v Trstenej.

„Aj v našej nemocnici urobíme všetko pre to, aby sme ľuďom pomohli," hovorí Marián Tholt, jej riaditeľ. Najsevernejšia slovenská nemocnica sa zásobila ochrannými pomôckami už v čase, keď koronavírus vypukol v Číne. Nemocnica v Trstenej ako jedna z prvých v republike postavila vstupný filter. Cieľom bolo chrániť zamestnancov, ktorí sa starajú o pacientov.

„Ak by ochorel personál, nemocnica by nebola bojaschopná," dodáva Tholt. Ak by sa vraj situácia skomplikovala ešte viac, nemocnica v Trstenej je pripravená pomôcť iným zdravotníckym zariadeniam v okolí. K dispozícii je aj tzv. pľúcny pavilón, ktorý by sa dal v priebehu niekoľkých hodín pretransformovať a slúžil by výlučne pacientom s Covidom-19.

Sledujte reportáž z Televíznej Reginy. Kompletné vysielanie nájdete v našom archíve.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Živé vysielanie ??:??

Televízia