Dvojka odvysiela priamy prenos letu kozmickej lode do vesmíru

Dvojka odvysiela priamy prenos letu kozmickej lode do vesmíru

RTVS odvysiela reláciu Experiment s podtitulom Naživo do vesmíru v stredu večer na Dvojke. Nenechajte si ujsť štart misie Demo-2 v priamom prenose z americkej Floridy. Bude to prvý let od ukončenia programu raketoplánov v roku 2011.

Spoločne tak budeme môcť sledovať unikátny priamy prenos, počas ktorého uvidíme let od samotného štartu, spoznáme kozmonautov a nahliadneme do tajomného vesmíru. Počas vysielania prinesieme rozhovor s astronómom Jiřím Šilhom.

Odborník, ktorý pôsobí na Univerzite Komenského v Bratislave let kozmickej lode nielen okomentuje, ale prezradí aj množstvo zaujímavých informácií, o ktorých sme možno doteraz ani netušili. A tiež zodpovie na zásadnú otázku...

Odkedy sa môžeme tešiť na vesmírnu turistiku? O komerčných letoch do vesmíru či prechádzke po Mesiaci sa za posledných niekoľko rokov hovorí veľmi veľa. Kto a kedy dostane šancu pozrieť si našu planétu s kozmu?

Experiment: Naživo do vesmíru s Gregorom Marešom sledujte v stredu 27. mája o 22:00 na Dvojke. Živé vysielanie môžete sledovať v televízii, ale aj na našom Facebooku a webe rtvs.sk.

Live prenos závisí aj od priazne počasia. V prípade akejkoľvek zmeny budeme divákov informovať na našom webe a tiež sociálnych sieťach.

Živé vysielanie ??:??

Televízia