Koronavírus: Známe európske letovisko je mimoriadne rizikové

Koronavírus: Známe európske letovisko je mimoriadne rizikové

Keď na Slovensku začal opäť stúpať počet nakazených novým koronavírusom, začalo sa hovoriť o sprísňovaní opatrení. Tie však zostali v rovine odporúčaní a odborníci ľudí vyzvali, aby sa vyhýbali verejným akciám, dodržiavali medzi sebou vzdialenosť, ďalej nosili rúška a dbali na zvýšenú hygienu. Ako je to s cestovaním? Je dovolenka pri mori bezpečná?

Stúpajúcich čísel nakazených sa obáva Nemecko. Je všeobecne známe, že Nemci, najmä mladí ľudia obľubujú španielske letoviská, ktoré sú povestné tanečnými klubmi, ale aj zábavou pod holým nebom.

Médiá aj sociálne siete obleteli zábery turistov, ktorí nedodržiavajú potrebné opatrenia. „Musím povedať, že máme veľké obavy z toho, čo sme videli na ostrove Mallorca," povedal nemecký minister zdravotníctva Jens Spahn.

Britský premiér Boris Johnson stihol medzičasom zmeniť na koronakrízu názor. Spočiatku celkovú situáciu vo svojich vyjadreniach zľahčoval, svoju rétoriku však zmenil. Názor zrejme zmenil po tom, čo mu pred niekoľkými týždňami diagnostikovali ochorenie Covid-19. Obyvateľov Veľkej Británie verejne vyzval, aby si tento rok plánovali dovolenku doma.

Viac v reportáži zo Správ RTVS.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


zdroj foto: pixabay.com

Živé vysielanie ??:??

Televízia