Pred kamerou, za kamerou

Nevhodné do 7 rokov Európska tvorba
Časť dokumentárneho cyklu z archívnych materiálov, ktorá sa zaoberá koncom vojny a výstavbe pamätníkov a pomníkov padlým - niekedy aj za cenu potláčania práv iných, napr. veriacich.
Dokumentárny cyklus venovaný stavaniu pomníkov a pamätníkov obetiam 2.sv.vojny po roku 1945. Pri výrobe relácie boli použité archívne materiály zo Slovenského filmového ústavu- Národného kinematografického centra v Bratislave: Týždeň vo filme, Nástup, Slavín. Zničená nemecká bojová technika. 1946-západné Škótsko, nemecké ponorky, anglickí vojaci ničia nemecké ponorky.; 1946-zamínované polia, obeť míny s odtrhnutou nohou, hrajúce sa deti v zničených tankoch, odmínovávanie poľa.; Bratislava - zničený Starý most po vojne.; 1945-Norimberg, mesto zničené vojnou, odvoz čsl.občanov.; Zvážanie a pochovávanie sovietskych vojakov, obete v rakvách.; 1946-Bratislava Štefánikova ulica, pochod Čsl.armády, K.Gottwald na tribúne s manželkou, manifestácia občanov.; Oslavy 2.výročia SNP, kladenie vencov k pamätníku.; 1947-Gajary pri Malackách, pamätník padlým vojakom.; 1946-Pukanec-odhalenie busty T.G.Masaryka.; 27.výročie smrti M.R.Štefánika, kladenie vencov k pamätníku.; 1946-Bratislava, socha M.R.Štefánika, prejav predsedu NV v Bratislave Dr.Vaseka.; Slavín, kladenie vencov.; 1958-akad.sochár Alexander Trizuliak pri práci v ateliéri, sochár Tibor Bártfay pri dokončovaní diela "Boj".; 1958- A.Trizuliak pri práci na plakete výzdoby Slavína.; 1959-Závody umeleckej kovovýroby Praha, odlievanie 11-metrovej plastiky "Víťazstvo".; Bratislava Horský park-pomník padlým obetiam 1.sv.vojny.; 1951-Zväz čsl.výtvarníkov - výstava návrhov na pamätníky SNP.; 1954-sochár Ján Rybárik, socha partizána.; Švermovo - súsošie na pamiatku padlých sovietskych vojakov od sochára Jána Bučka.; Starý Smokovec - pamätník hrdinom SNP od sochára Rudolfa Gibalu.; 1954-delegácia pod vedením A. Zápotockého pri oslavách na Dukle.; 1960-ukážky z dokumentárneho filmu "Slavín" - o výstavbe pamätníka na Slavíne, pietny akt.
Časť dokumentárneho seriálu z archívnych materiálov,ktorá sa zaoberá koncom vojny a výstavbe pamätníkov a pomníkov padlým - niekedy aj za cenu potláčania práv iných, napr. veriacich.