Cestou necestou

Vhodné pre všetkých Skryté titulky Audio komentár HD
Gastronomický cestopis o zaujímavých Slovákov dlhodobo žijúcich v zahraničí. Ich očami spoznáme nové i dobre známe lokality a s nimi spojené miestne tradície, kultúru a gastronómiu.
Tento malý ostrov obýva okolo 9000 ľudí a v dnešnej dobe je jeho ekonomika postavená na turizme. V minulosti bol Vieques známy pestovaním cukrovej trstiny a neskôr ako základňa námorníctva Spojených štátov, ktorá toto krásne miesto využívala do roku 2003. Po odchode vojakov ostalo mnoho miest zamorených nevybuchnutou muníciou a časti ostrova sa stále čistia. Miestne pláže patria k najkrajším na svete a to sem láka nielen dovolenkárov, ale aj Američanov, ktorí tu chcú stráviť svoj dôchodok, alebo jednoducho chcú žiť pokojný ostrovný život. A jednou z dlhodobých obyvateliek tohto krásneho miesta je aj sympatická Slovenka Katarína. Katka pochádza z malej dedinky pri Banskej Bystrici a do Spojených štátov prišla pred 22 rokmi. Pracovala v New Yorku ako učiteľka, no pred 11 rokmi ju zavialo práve na ostrov Vieques. Spolu s manželom Jimmym, skvelým šéfkuchárom a milovníkom jedla, majú reštauráciu, kde nechali svoje srdcia. Vďaka nej spoznáme aj my čaro tohto karibského ostrova, ochutnáme pečené prasiatko, grilovanú langustu či exotické druhy ovocia.