Pandémia SK

Nevhodné do 12 rokov HD
Dokumentárna séria o zákernej pandémii Covid-19 vyvolanej koronavírusom SARS-CoV-2 na Slovensku a jej vplyv na rôzne oblasti spoločenského života očami slovenských režisérov.
Zmysel práce slovenských zdravotníkov v zahraničí očami Lucie Kašovej. Obavy z ochorenia COVID-19 vypukli najviac v problematických oblastiach sveta, kde vyvolali núdzu a strach o budúcnosť. Bez pomoci sa ocitli najmä ľudia bez domova. Keď prepukla koronakríza, zrak sa uprel na prof. Vladimíra Krčméryho, ktorý má ako expert na tropickú medicínu s epidémiami osobnú skúsenosť. Počas pandémie koronavírusu sa stará o bratislavských bezdomovcov, ale manažuje aj misie po celom svete. Do gréckej Morie, kempu s 13 tisíc utečencami vyslal Máriu Jackuliakovú, expertku na ošetrovanie hlbokých chronických rán. Avšak v tábore utečencov spôsobuje strach z nákazy, izolácie a karantény ďalšie nepokoje... O to je misionárska pomoc náročnejšia. Okrem záchrany zdravia musí tlmiť ohne nenávisti a eliminovať všadeprítomné zlo.
Dokumentárna séria o zákernej pandémii Covid-19 vyvolanej koronavírusom SARS-CoV-2 na Slovensku a jej vplyv na rôzne oblasti spoločenského života.