Geniálna priateľka II

Nevhodné do 15 rokov Skryté titulky Audio komentár HD Európska tvorba
Príbeh nového priezviska - druhá séria nakrútená podľa druhej knihy Neapolskej ságy od talianskej autorky Eleny Ferrante.
Hlavné postavy príbehu Lila a Elena, majú šestnásť rokov. Lila si berie za manžela Stefana Carraciho, syna dona Achilleho. Sobáš pre ňu znamená vykúpenie z chudoby a vykúpenie sa spod vplyvu mocného Marcella Solaru, ktorý jej mesiace pred tým dvoril. Lila už čoskoro po sobáši zisťuje, že sa ocitá v manželstve bez lásky, v ktorom sa začínajú prejavovať prvé známky domáceho násilia. Na druhej strane, Elena, prežíva svoje dievčenské problémy a pokračuje vo vzdelaní na strednej škole, ktoré nebolo Lile dopriate. Keď sa Elena opäť dostáva do krízy, v ktorej len sotva vidí východisko v tom, či školu bude môcť dokončiť nielen z hľadiska svojich schopností, ale aj financií – Lila jej podáva pomocnú ruku a poskytuje jej finančnú aj morálnu podporu. Elena preto v sebe naberá novú silu a cíti obrovskú zodpovednosť bojovať a pokračovať v štúdiu nielen za seba, ale aj za Lilu. Napriek tomu, že životné cesty oboch dievčat sa rozchádzajú, spája ich priateľstvo, vzájomná podpora a túžba po vytrhnutí sa z biedy, v ktorej vyrastajú. Dejom nás aj naďalej sprevádza Elena, ktorá svojím bohatým rozprávačským jazykom a stoickým tónom vnáša do príbehu podmanivú atmosféru – poskytuje nám v ňom neskutočné množstvo svojich rozprávačských detailov, emócií, farieb, vôní, ktoré sú nádherne prepojené s vizuálnou stránkou prostredia. Hlavným režisérom druhej série, podobne ako pri prvej sérii, je Saverio Contanzo a výnimočnú vizuálnu podobu dodáva seriálu kameraman Fabio Ciancetti. V hlavných úlohách: Gaia Girace a Margherita Mazzucco.
Príbeh nového priezviska - druhá séria nakrútená podľa druhej knihy Neapolskej ságy od talianskej autorky Eleny Ferrante.