Slovenský bigbít

Vhodné pre všetkých Skryté titulky Európska tvorba
Desaťdielny televízny dokumentárny cyklus režiséra Dušana Rapoša a scenáristov Jozefa Šuhajdu a Ľuboša Juríka o vznikajúcej slovenskej bítovej scéne v rokoch 1960 - 1970.
Desaťdielny televízny dokumentárny cyklus Slovenský bigbít je obrazom vznikajúcej beatovej scény na Slovensku resp. v bývalom Československu, koncom 50-tych a v 60-tych rokov 20.storočia. Je výpoveďou o životných postojoch a pocitoch generácie, ktorá sa inšpirovala veľkými idolmi vznikajúcej beatovej hudby, či ich predchodcov: Chuck Berryho, Litlle Richarda, Elvisa Presleyho, The Shadows, The Beatles, The Rolling Stones a ďalších. Tvorcovia sa snažili zhromaždiť, čo najviac dobových svedectiev, výpovedí a názorov, príhody a historky bývalých "bigbiťákov" žijúcich dnes nielen na Slovensku ale aj v zahraničí. Moderátorom dokumentu je bývalý "bigbiťák" Marián Slovák. Slovenský bigbít prinesie unikátne fotografie, zabudnuté archívne filmové i zvukové nahrávky bitových skupín Tiene, Kometa, Jolana, The Phantoms, The Beatmen, The Buttons, The Players, Guľová dolník, Kabinet 112, Prúdy, Modus a ďalších. Exkluzívne rozprávanie najslávnejšieho manažéra bratislavských bigbiťákov Petra Tuchschera po štyridsiatich  rokoch dopĺňajú Peter Lipa, Ľubo Belák, Meky Žbirka, Pavol Hammel, Braňo Hronec, Janko Lehotský, Marián Bednár, Jožo Barina, Jano Baláž, Laco Lučenič, Vasko Velčický, Stano Herko, Marián Varga, Kamil Peteraj, Juraj Eperjesi a mnohí ďalší. Dokument je obohatený  aj o výpovede českých  súčasníkov o slovenskom bigbíte: Petra Jandu, Viktora Sodomu, Radima Hladíka a  Jiřího Černého.  
Desaťdielny televízny dokumentárny cyklus Slovenský bigbít je obrazom vznikajúcej beatovej scény na Slovensku resp. v bývalom Československu, koncom 50-tych a v 60-tych rokov 20.storočia. Je výpoveďou o životných postojoch a pocitoch generácie, ktorá sa inšpirovala veľkými idolmi vznikajúcej beatovej hudby, či ich predchodcov: Chuck Berryho, Litlle Richarda, Elvisa Presleyho, The Shadows, The Beatles, The Rolling Stones a ďalších. Tvorcovia sa snažili zhromaždiť, čo najviac dobových svedectiev, výpovedí a názorov, príhody a historky bývalých "bigbiťákov" žijúcich dnes nielen na Slovensku ale aj v zahraničí. Moderátorom dokumentu je bývalý "bigbiťák" Marián Slovák. Slovenský bigbít prinesie unikátne fotografie, zabudnuté archívne filmové i zvukové nahrávky bitových skupín Tiene, Kometa, Jolana, The Phantoms, The Beatmen, The Buttons, The Players, Guľová dolník, Kabinet 112, Prúdy, Modus a ďalších. Exkluzívne rozprávanie najslávnejšieho manažéra bratislavských bigbiťákov Petra Tuchschera po štyridsiatich  rokoch dopĺňajú Peter Lipa, Ľubo Belák, Meky Žbirka, Pavol Hammel, Braňo Hronec, Janko Lehotský, Marián Bednár, Jožo Barina, Jano Baláž, Laco Lučenič, Vasko Velčický, Stano Herko, Marián Varga, Kamil Peteraj, Juraj Eperjesi a mnohí ďalší. Dokument je obohatený  aj o výpovede českých  súčasníkov o slovenskom bigbíte: Petra Jandu, Viktora Sodomu, Radima Hladíka a  Jiřího Černého.   , Desaťdielny televízny dokumentárny cyklus Slovenský bigbít je obrazom vznikajúcej beatovej scény na Slovensku resp. v bývalom Československu, koncom 50-tych a v 60-tych rokov 20.storočia. Je výpoveďou o životných postojoch a pocitoch generácie, ktorá sa inšpirovala veľkými idolmi vznikajúcej beatovej hudby, či ich predchodcov: Chuck Berryho, Litlle Richarda, Elvisa Presleyho, The Shadows, The Beatles, The Rolling Stones a ďalších. Tvorcovia sa snažili zhromaždiť, čo najviac dobových svedectiev, výpovedí a názorov, príhody a historky bývalých "bigbiťákov" žijúcich dnes nielen na Slovensku ale aj v zahraničí. Moderátorom dokumentu je bývalý "bigbiťák" Marián Slovák. Slovenský bigbít prinesie unikátne fotografie, zabudnuté archívne filmové i zvukové nahrávky bitových skupín Tiene, Kometa, Jolana, The Phantoms, The Beatmen, The Buttons, The Players, Guľová dolník, Kabinet 112, Prúdy, Modus a ďalších. Exkluzívne rozprávanie najslávnejšieho manažéra bratislavských bigbiťákov Petra Tuchschera po štyridsiatich  rokoch dopĺňajú Peter Lipa, Ľubo Belák, Meky Žbirka, Pavol Hammel, Braňo Hronec, Janko Lehotský, Marián Bednár, Jožo Barina, Jano Baláž, Laco Lučenič, Vasko Velčický, Stano Herko, Marián Varga, Kamil Peteraj, Juraj Eperjesi a mnohí ďalší. Dokument je obohatený  aj o výpovede českých  súčasníkov o slovenskom bigbíte: Petra Jandu, Viktora Sodomu, Radima Hladíka a  Jiřího Černého.