Nech žije deduško

Vhodné pre všetkých Skryté titulky Audio komentár Európska tvorba
Príhody tretiaka Vladka, ktorý žije prechodne u svojho deduška na Záhorí. Deduška - obľúbeného človeka, kováča a veľkého výmyselníka stvárnil nemenej obľúbený herec Jozef Kroner.
V druhej časti seriálu zo súčasnej dediny na Záhorí deduško s Vladkom pripravujú koláče pre otca a ako si Vladko myslí, aj pre mamu, lebo by sa už každým dňom mala vrátiť zo školenia. Medzitým ako sa koláče pečú musí deduško zvládnuť opravu hasičskej striekačky i vyštrbených hrablí susedy Kapustovej. Aj Vladko s kamarátmi Lojzom a Žurkom chcú vyskúšať svoj trojbycikel, no skončia v senníku tetky Kapustovej. Po tejto nehode sa vypravia za deduškom, aby im stroj opravil no vtedy je tam už Vladkov otec. Na deduškove prekvapenie chce zobrať syna domov do mesta, lebo sa mu nepáči, že jeho žena sa má ešte kvôli záverečným skúškam zdržať na školení o mesiac dlhšie. Už aj zohnal podnájom, kam sa chce so synom odsťahovať. Deduško mu to vyhovára, no podarí sa mu ho len presvedčiť aby zatiaľ nechal Vladka u neho...
V siedmej záverečnej časti seriálu, sa ocitneme uprostred hodovej slávnosti. Všetko prebieha podľa plánu a očakávania, len zopár ľudí na slávnosti chýba. Neprišla suseda Kapustová, nepriniesla ani tortu - hlavnú cenu tomboly, kdesi v neznáme zmizli aj Vladko s rodičmi. Deduško sa ich pokúša nájsť, dostane však akýsi odkaz a zmizne aj on. Celá dedina hľadá stratencov a nik netuší, že okrem deduška skončili všetci vďaka jeho vynálezu v pivnici babky Kapustovej. Keď ich konečne objavia, aj záchrancovia skončia uzamknutí v pivnici. Cesta von je komplikovaná. Keď sú už všetci na slobode vracia sa aj deduško, ktorý zachraňoval kravín pred potopou z potrubia. Najdôležitejšou vecou však je, že Vladkovi rodičia sú zasa spolu a šťastní. , V siedmej záverečnej časti seriálu, sa ocitneme uprostred hodovej slávnosti. Všetko prebieha podľa plánu a očakávania, len zopár ľudí na slávnosti chýba. Neprišla suseda Kapustová, nepriniesla ani tortu - hlavnú cenu tomboly, kdesi v neznáme zmizli aj Vladko s rodičmi. Deduško sa ich pokúša nájsť, dostane však akýsi odkaz a zmizne aj on. Celá dedina hľadá stratencov a nik netuší, že okrem deduška skončili všetci vďaka jeho vynálezu v pivnici babky Kapustovej. Keď ich konečne objavia, aj záchrancovia skončia uzamknutí v pivnici. Cesta von je komplikovaná. Keď sú už všetci na slobode vracia sa aj deduško, ktorý zachraňoval kravín pred potopou z potrubia. Najdôležitejšou vecou však je, že Vladkovi rodičia sú zasa spolu a šťastní.