Dráma, ktorá vás posadí do kresla: Premiéra filmu Odnikiaľ

Dráma, ktorá vás posadí do kresla: Premiéra filmu Odnikiaľ

Fatih Akin je nemecký režisér a scenárista, ktorý žil odmalička v nemeckom Hamburgu. Na konte má hneď niekoľko snímok, ktoré stoja za zmienku. Vrátane filmu Odnikiaľ. Ten môžete sledovať v piatok o 22:00 na Dvojke. K obrazovkám pritiahne najmä milovníkov drámy a krimi žánru.

Film Odnikiaľ získal v roku 2018 ocenenie Zlatý glóbus a zástupcovia Nemecka ho vyslali aj do boja o nomináciu na Oscara v kategórii Najlepší cudzojazyčný film. Snímka je rozdelená na tri kapitoly - Rodina, Spravodlivosť, More. Milovníci filmov by si rozhodne mali všimnúť spôsob snímania a hru so svetlom.

Hlavnú hrdinku ženie vpred túžba po spravodlivosti

Odnikiaľ rieši vážne spoločenské problémy. Zobrazuje napätá vzťahy medzi spoločenskou väčšinou a menšinami v Nemecku. Je inšpirovaný skutočnými udalosťami z posledných rokov, keď bola nemecká verejnosť svedkom vrážd Turkov. Za brutalitou bol jeden z neonacistických gangov.

Diane Kruger

Zdroj foto: Instagram.com/DianeKruger

Hlavnou postavou je Katja. Jej život sa doslova otriasa v základoch, keď pri jednom z bombových atentátov príde o muža a dieťa. V najťažších chvíľach sú jej oporou príbuzní a priatelia, Katja však túži po spravodlivosti a snaží sa vypátrať, kto je za útokmi.

Sledujte Odnikiaľ s Diane Kruger, ktorú si možno pamätáte ako krásnu Helenu z filmu Trója. V piatok 12. júna o 22:00 na Dvojke.

Živé vysielanie ??:??

Televízia