Úvod Novinky Filmy a seriály
Výnimočný prírodopisný dokument s hudbou Hansa Zimmera na RTVS
Výnimočný prírodopisný dokument s hudbou Hansa Zimmera na RTVS

Výnimočný prírodopisný dokument s hudbou Hansa Zimmera na RTVS

Otvorte oči dokorán a sledujte život na našej planéte každú stredu o 20:10 na Dvojke.

Pre divákov, ktorí si už zvykli na pravidelnú stredajšiu nádielku dokumentárnych seriálov na Dvojke, si RTVS prichystala novinku v podobe dokumentu Sedem svetov, jedna planéta. Vedeli ste napríklad, že v strednej Európe žijú divoké škrečky, ktorých hlavným revírom je cintorín? Vyjedajú tam rastliny, no nepohrdnú ani voskom zo sviečok, ktoré kladú na hroby svojich blízkych ľudia. Ich malý, komický a trochu aj morbídny svet divákom priblíži už čoskoro Dvojka.

 

V unikátnom britskom prírodopisnom seriáli sa dozviete aj to, kde žije najnebezpečnejší vták na svete a prečo ho prezývajú dinosaurus, čo najviac ohrozuje mláďatá albatrosa v Antarktíde, ako to vyzerá, keď sa na sibírskom pobreží zhromaždia desaťtisíce mrožov a ako chránia jedovaté žaby v Amazonskom dažďovom pralese svoje mláďatá.

Okúsite boj o prežitie s huňatými hnedými mláďatami tučniaka kráľovského v Antarktíde, medveďom bielym v studených vodách Severnej Ameriky či gibraltarskými makakmi - jediným druhom opíc v Európe, to všetko sprevádzané tónmi fenomenálneho skladateľa filmovej hudby Hansa Zimmera.

štyri medvede biele jedia mäso na pobreží

Sedem svetov, jedna planéta – to je príbeh svetadielov Zeme, z ktorých každý má svoje samostatné podnebie, svoje unikátne podmienky, povrch, prírodu, vrátane fauny a flóry.

Vydajte sa na úchvatnú cestu po siedmich svetoch našej Zeme, spoznajte skutočnú pravú tvár každého kontinentu, jeho zvieracie ríše. Spoznajte unikátne krajiny i prekvapivé príbehy.

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia