Úvod Novinky Filmy a seriály
Seriál Zasľúbený život: New York nahradili tvorcovia európskym mestom
Seriál Zasľúbený život: New York nahradili tvorcovia európskym mestom

Seriál Zasľúbený život: New York nahradili tvorcovia európskym mestom

V novom seriáli Zasľúbený život si príde na svoje takmer každý divák.

Krásna príroda dovolenkového ostrova Sicília, nahliadnutie do života rodiny z juhu Talianska, poodhalenie fungovania štvrte na Manhattne, ale aj aktuálna téma migrácie. Toto všetko ponúkne Zasľúbený život, ktorý bude Jednotka vysielať v dvoch častiach za sebou každú nedeľu. Ponúkame vám niekoľko zaujímavosti o seriálovej novinke.

DAY 48A_10.jpg

Kým slovenský názov seriálu Zasľúbený život rovnako ako taliansky originál opisujú túžbu hlavnej hrdinky Carmely Carrizzovej začať v New Yorku nový život. Anglická verzia názvu seriálu Escape from Mafia poukazuje na útek sicílskej rodiny od sicílskej mafie.

Sedemdielny seriál Zasľúbený život vysielali v Taliansku rovnako ako RTVS: na prvom programe a to v nedeľu večer v hlavnom vysielacom čase. Na Apeninskom polostrove bol v čase vysielania vždy jednotkou na trhu, v dvoch sériách ho sledovalo zakaždým viac ako 4,5 milióna divákov.

DAY 55_1.jpg

Posledný diel mal v Taliansku premiéru v marci tohto roka a diváci si už pýtajú pokračovanie. Režisér Ricky Tognazzi pre talianske médiá vyhlásil, že je pripravený pokračovať v nahrávaní. "Nikdy nehovor nikdy," reagovala scenáristka Simona Izzová.

Dej prvej série sa odohráva na Sicílii, dej druhej série v New Yorku. Zaujímavosťou je, že ani jedna z týchto oblastí nebola miestom, kde si štáby rozložili televíznu techniku. Nakrúcalo sa na juhovýchode Talianska v okolí Apúlie pri Jadranskom mori. Pýtate sa prečo? Za všetkým treba hľadať peniaze a finančnú podporu práve z tejto oblasti. New York tvorcovia nahradili pre zmenu bulharským mestom Sofia. Dôvod bol opäť prozaický - tvorcovia sa vyhli drahému transportu techniky do Spojených štátov.

DSC02625_Luisa Ranieri e Marco Foschi_foto di Luigi Piepoli.JPG

Vzrušujúci príbeh sa odohráva v prvej polovici 20. storočia, no jeho hlavná téma je aktuálna aj dnes – migrácia. Zasľúbený život je kombináciou melodrámy opisujúcej typickú sicílsku rodinu, v ktorej je hlavou matka, a krásy talianskeho ostrova spolu s gangsterským filmom – na svoje si prídu milovníci oboch žánrov. V druhej sérii od 5. časti zasa nazrieme do slávnej časti Manhattanu Little Italy.


Seriál Zasľúbený život vysielame na Jednotke od nedele 18. októbra každú nedeľu večer v dvoch častiach za sebou.

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia