Úvod Novinky Pečie celé Slovensko
Technická výzva vo vašej kuchyni. Tie pravé minipavlovky
Technická výzva vo vašej kuchyni. Tie pravé minipavlovky

Technická výzva vo vašej kuchyni. Tie pravé minipavlovky

Pripravte si krehké a lahodné minipavlovky s ovocím podľa receptu porotkyne Jožky Zaukolcovej.

Semifinálové kolo najobľúbenejšej šou Pečie celé Slovensko sa nieslo v znamení ovocných chutí.

Technickú výzvu si pre súťažiacich pripravila porotkyňa Jožka, ktorá sa rozhodla pre jeden z najobľúbenejších dezertov – minipavlovky.

Ich príprava si vyžaduje nielen cukrárske zručnosti, ale najmä trpezlivosť.

Viete, ako by mala vyzerať a chutiť správna minipavlovka?

Správne upečená pavlovka by mala byť krehká, vo vnútri mäkká a naozaj správne nastriekaná a upečená by mala mať telovú farbu,“ vysvetlila Jožka. Petra doplnila, že biele majú byť iba pusinky.

Minipavlovky - Pečie celé Slovensko.png

Aby boli minipavlovky naozaj nadýchané a krehké, je dôležité správne pripraviť bielkový sneh. Pri šľahaní šľahačky treba myslieť na to, že nesmie byť tuhá, ale krémová.

Zásadné je aj správne pečenie – to by nemalo presiahnuť stanovený čas, inak budú pavlovky suchšie, tmavšie a ich spodok skaramelizovaný.

To všetko sa podarilo splniť Alenke, ktorá dostala od poroty veľkú pochvalu a právom obsadila prvé miesto.

Veľmi krehké, chutné, rozplývajúce sa v ústach. Vynikajúce pavlovky,“ nešetrila chválou Jožka.

Dostali ste chuť na lahodný dezert ku káve, alebo si chcete overiť svoje cukrárske zručnosti? Vyskúšajte recept na minipavlovky podľa Jožky, ktorý vďaka radám a tipom skúsených cukrárok iste zvládnete.

Na veľké finále najsladšej šou jesene sa môžete tešiť už v nedeľu 12. decembra od 20.30 hod na Jednotke.

Čakanie si spríjemnite návštevou online archívu, kde nájdete celú semifinálovú epizódu.

FOTO: RTVS

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia