Úvod Novinky Tipy z programu
Robert De Niro v mafiánskej klasike. Pozrite si, čo pre vás chystáme tento týždeň
Robert De Niro v mafiánskej klasike. Pozrite si, čo pre vás chystáme tento týždeň

Robert De Niro v mafiánskej klasike. Pozrite si, čo pre vás chystáme tento týždeň

Na obrazovky RTVS prichádza gangsterská klasika, ale aj dôležité dokumenty a pokračuje aj sladká šou o pečení.

Diváci RTVS si budú môcť tento týždeň vychutnať skvelé výkony Roberta De Nira. Americký herec sa totiž predstaví v prvej časti dvojdielnej klasiky Vtedy v Amerike. Filmové dielo je súčasťou gangstarskej jesene na Jednotke.

Okrem hviezdy strieborného plátna ponúkne program RTVS aj dokument Zuzany Piussi Očista a pokračuje aj ŠtB: Prísne tajné. Tentokrát o športovcoch sledovaných tajnou službou komunistického Československa.

Toto sú najzaujímavejšie tituly z programu RTVS:

  • Povedz to nahlas (ČSFD 60%)
  • Očista (ČSFD 71%)
  • ŠtB: Prísne tajné (ČSFD 58%)
  • Vtedy v Amerike (ČSFD 88%)

A je toho oveľa viac. V nedeľu totiž pokračujeme veľkou cukrársko-pekárskou šou Pečie celé Slovensko.

Pečie celé Slovensko Pečie celé Slovensko

A diváci sa tiež môžu tešiť aj na tradičné zábavné relácie. Chýbať nebudú Milujem Slovensko, Neskoro večer, Trochu inak s Adelou či Záhady tela.

Vtedy v Amerike

Vtedy v Amerike.png

Film z roku 1984 opisuje príbeh štvorice kamarátov z newyorskej židovskej štvrti, ktorí si vybrali žiť na opačnej strane zákona. Spočiatku silné puto priateľov z židovského geta New Yorku na začiatku 20. rokov minulého storočia, prerušila zrada i chuť po moci.

Dej sa odohráva v New Yorku, odkiaľ uprchol pred 35 rokmi pred federálnymi agentmi Dave Anderson, prezývaný Noddles. Príchod na známe miesta mu prináša spomienky na to, ako sa stal vodcom pouličnej bandy, ktorá si časom vybudovala rešpekt v podsvetí. Všetko sa zmenilo po zrade jedného z nich.

Impozantné dielo talianskeho režiséra Sergia Leoneho poukazuje na krutosť podsvetia, ako aj životné patálie hlavných postáv. Tie popri skvelom Robertovi De Nirovi stvárnili aj Joe Pesici či James Wood. Prvú časť filmu Vtedy v Amerike vysielame v piatok na Jednotke od 21:55 hod.

Komédia i dôležité dokumenty

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Na začiatok týždňa si RTVS pre svojich divákov pripravila taliansku komédiu Povedz to nahlas!. Dej sa odohráva okolo 40-ročnej matky a manželky Giulii. Tá sa na hranici nervového zrútenia dostáva na terapiu, po ktorej sa všetko zmení.

Stres vystrieda úprimnosť, ktorá sa zvrtne do komickej katastrofy. Nasleduje množstvo vtipných situácií, ktoré prekvapujú jej známych i ju samú. Diváci sa tak môžu tešiť na hodinu a pol nespútanej zábavy. Komédiu Povedz to nahlas vysielame v pondelok na Jednotke o 20:30 hod.

Očista


V utorok nezmeškajte na Dvojke dôležitý dokument Zuzany Piussi – Očista. Časozberná snímka opisuje, ako funguje skorumpovaná justícia na Slovensku. Ide o zaujímavý pohľad až do vnútra slovenského súdnictva a jeho neschopnosti riešiť prípady.

Dokument reflektuje prácu a vývoj justície na Slovensku po smrti novinára Jána Kuciaka. Autorka chce v snímke spočiatku obhajovať kroky Igora Matoviča, no prichádza na to, že je to nemožné. Dokument Očista môžete sledovať na v utorok na Dvojke od 21:10 hod.

ŠtB: Prísne tajné


V stredu diváci objavia ďalšiu pravdu o ŠtB, tentokrát v spojení so športom. Štvrtá časť opisuje, ako sa spravodajská služba komunistického Československa v rokoch 1947 – 49 dostala pod kožu najlepším hokejistom našej krajiny. Aj vďaka ich funkcionárom, ba dokonca aj športovým komentátorom. ŠtB: Prísne tajné vysielame v stredu na Jednotke od 22:05 hod.

V prípade, že hľadáte iné pobavenie, nazrite do nášho TV programu. Určite vás oslovia iné relácie či filmové diela.

25 50 75 90
Foto: RTVS

Živé vysielanie ??:??

Televízia