Úvod Novinky Tipy z programu
Nemoderný chalan by mal 70. Zaspomínajte si na Mekyho Žbirku
Nemoderný chalan by mal 70. Zaspomínajte si na Mekyho Žbirku

Nemoderný chalan by mal 70. Zaspomínajte si na Mekyho Žbirku

V programe RTVS si zaspomíname na legendu slovenskej hudby. Chýbať nebudú ani doposiaľ neodvysielané rozhovory s Mekym Žbirkom.

Dátum 21. október 1952 sa spája s narodením československej hudobníckej legendy - Mekyho Žbirku. Gentleman populárnej hudby s nezameniteľným hlasom by sa dnes dožil 70 rokov.

Do umeleckého neba odišiel náhle, v novembri 2021. Na Mekyho si môžete zaspomínať spoločne s RTVS.

miro Žbirka - grafika.jpg

Spomienka na Mekyho Žbirku v programe RTVS

Na Dvojke si v piatok 21. októbra pripomeňte "nemoderného chalana" s anglickým zmyslom pre humor v talkšou Aleny Heribanovej Anjeli strážni. Na historicky prvého slovenského Slávika, večného zberateľa zlatých platní si spomínajte od 16.00 hod na Dvojke.

Aj večer na Dvojke bude patriť Mekymu v zázname z tradičného koncertu Mosty Gesharim: Miroslav Žbirka o 21:50 hod.

Rádio Slovensko prinesie v sobotu 22. októbra v relácii Túto hudbu mám rád: spomienka na Mira Žbirku doposiaľ neodvysielané pasáže rozhovorov so spevákom. Nalaďte sa na Rádio Slovensko o 13:05 hod alebo na Rádio Regina v nedeľu o 10:00 hod.

Nádhernú spomienku na Mekyho nájdete aj v online archíve RTVS v relácii Čekyho hudobný labák. Nadané deti spoločne s hudobníkmi vytvorili medley z troch piesní Mira Žbirku, ktoré sa oplatí počuť.

25 50 75 90

Galéria

Meky Žbirka v Neskoro večer žbirka žbirka Meky Žbirka Miro Žbirka.jpg Miro Žbirka spieva.jpg Miro Žbirka v Neskoro večer Meky Žbirka
Zdroj: RTVS

Živé vysielanie ??:??

Televízia