Úvod Novinky Zaujímavosti
Peter Sagan a koniec na Tour de France: Exkluzívne pre RTVS
Peter Sagan a koniec na Tour de France: Exkluzívne pre RTVS

Peter Sagan a koniec na Tour de France: Exkluzívne pre RTVS

Pre následky zranení a bolesť nepokračuje Peter Sagan na Tour de France.

Slovenský cyklista Peter Sagan po druhý raz v kariére nedokončí slávne preteky Tour de France. Odstúpiť sa rozhodol pre problémy s kolenom pred štvrtkovou 12. etapou.

Zranenia utrpel ešte v úvode Tour po páde v 3. etape. Jazdec tímu Bora-hansgrohe poskytol exkluzívny rozhovor redaktorovi RTVS Tomášovi Batizovi na štarte etapy:

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Bolesť ako vpich noža

Sagan sa zranil pri páde v záverečnom špurte 3. etapy minulý pondelok.

„Ďalších osem etáp som zvládol, bol tam aj deň voľna a vyzeralo to, že všetko je v poriadku. V šprintérskej etape som narazil nohou do bicykla a akoby to aktivovalo zápal. Včera som ledva došiel do cieľa, večer sa to zhoršilo a dnes už nemôžem ani ohnúť nohu. Nevidím význam, prečo zranenie provokovať, keď pri každom pohybe kolena cítim akoby mi tam pichali nôž," povedal na štarte etapy.

Takto vyzerá opuchnuté koleno Petra Sagana:

Sagan_koleno.png


Slovenský Tourminátor priznal, že je sklamaný. Veď Tour doposiaľ nedokončil len raz - v roku 2017, keď ho vylúčili pre kontakt s Markom Cavendishom.

„Nie je to pekný moment. Najradšej by som tu zostal, ale okolnosti to nedovolia. Taká je cyklistika, zranenia k tomu patria. Som sklamaný, že tu nemôžem byť. Teraz mali prísť dve dôležité etapy. Mal som  Wilca Keldermana ochraňovať pred vetrom a držať mu dobré pozície..." povedal sklamaný 31-ročný cyklista.  

Text a video: RTVS, foto: TASR a RTVS

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia