Úvod Novinky Osobnosti
Lašák: Nemyslite si o nás, že sme až takí hlúpi
Lašák: Nemyslite si o nás, že sme až takí hlúpi

Lašák: Nemyslite si o nás, že sme až takí hlúpi

Hokejový majster sveta v rozhovore zhodnotil aj svoj športový prehľad.

Prvá časť novej súťažno-zábavnej šou Tak určite sa nezadržateľne blíži. Už v utorok 6. októbra o 20:30 na Jednotke sa proti sebe postavia ako kapitáni bývalí športovci - basketbalista Radoslav Rančík na strane jednej a na druhej úspešný hokejový brankár Ján Lašák. Pod moderátorskou taktovkou Marcela Forgáča budú spolu s hosťami zápoliť v tom, čo je im zrejme najbližšie - športe a vedomostiach o ňom.

lašák, tak určite

Podobne ako Rada Rančíka, aj Jána Lašáka sme ešte počas nakrúcania Tak určite vyspovedali. Obom sme položili rovnaké otázky. Majster sveta zo švédskeho Göteborgu priznal, že Rado je nepríjemný súper. V rozhovore prezradil aj to, aká disciplína mu vyhovuje najmenej a zhodnotil aj svoj športový prehľad.

Aká bola Vaša prvá reakcia, keď Vás oslovili s ponukou na post kapitána v novej relácii?

Nevedel som, do čoho idem. Bola to jedna z ponúk, ktoré človek dostáva a nie vždy má na to čas. Nejaké nadšenie zo začiatku nebolo, lebo som vôbec nevedel, o čo ide. Postupom času som prichádzal na to, že to je skvelá súťaž a veľká zábava.

Mali ste niekedy ambíciu mať svoj priestor v televíznej relácii?

Ani nie. Nie som osoba, ktorá by sa bála rozprávať, ale ani som nikdy nemal ambíciu vystupovať, alebo mať podobnú reláciu. Musím ale povedať, že naozaj ma to baví.

Čo bolo pre Vás v rámci nakrúcania najťažšie?

Neférové disciplíny, ako napríklad pretláčanie. (smiech) Nemám šancu poraziť Rada. On je oproti mne veľký silný chlap a ja som oproti nemu naozaj slabučký.

Museli ste si v pre vás novom televíznom svete na niečo zvykať?

Všetko ide perfektne, je tu veľmi dobrý kolektív, ktorý nám poradí a tí skúsení ľudia, ktorí pracujú tu v RTVS sa o nás starajú a dávajú nám cenné rady a pre nás je to potom jednoduché.

Nakrúcali ste niekoľko dielov počas dňa. Zvládli ste všetky s rovnakou energiou a úsmevom?

No to ešte uvidíme, zatiaľ to neviem, sám som na to zvedavý.

Aký je Rado súper?

Na jednej strane veľmi príjemný, je to super človek a dobre sa nám spolu komunikuje. Vychádzame spolu perfektne, našli sme veľa spoločných tém. Na druhej strane je dosť nepríjemným súperom, lebo je veľmi zdatný.

rančík, lašák

Hecujete sa navzájom? V čom si myslíte že vyniká súper a čo je naopak Vaša devíza?

Samozrejme, bývalí športovci to majú v sebe. Rado vyniká v športových disciplínach, v tých silových nemám proti nemu absolútne žiadnu šancu. A čo ma prekvapuje vyniká aj v iných disciplínach a sám som zvedavý na niektoré, na ktoré ešte len čakáme a boli o meraní času - tam sa to ešte len ukáže.

Absolvovali ste niekoľko kapitánskych výziev. Ktoré boli pre Vás najnáročnejšie? Ktoré najzábavnejšie?

Zatiaľ najnáročnejšia bola čo sa týka fyzických parametrov kanoistika, čo sa týka mentálnych parametrov bolo to šoférovanie auta s opačným riadením a najzábavnejší bol pre mňa vodný kanál v Čunove.

Výsledky kapitánskych výziev sa dozviete až v samotnej relácii. Myslíte si, že to išlo lepšie Vám alebo Radovi?

Pri niektorých mám pocit, že vyhral Rado a tam som bol veľmi sklamaný zo seba a z toho výsledku.

rančík, lašák

Ako hodnotíte svoj športový prehľad?

Medzi rokmi 1985 až 1997 sa cítim lepšie ako v modernej dobe alebo v historickej. Je to asi prirodzené, že každý ma svoje obdobie, v ktorom vyrastal, v ktorom sledoval tie médiá. Ale teraz ako pracujem v inej oblasti, posledné dva roky šport nestíham sledovať a nové veci mi robia problém.

Ktorá súťažná diciplína z Tak určite je Vaša obľúbená a ktorú naopak veľmi nemusíte?

Zatiaľ to bolo, aj vzhľadom k dobrej úspešnosti, odkrývanie tém na obrazovke. Kapitánsku výzvu by som najradšej vyškrtol. (smiech)

Čo by ste odkázali divákom, aby ste ich prilákali sledovať Tak určite?

V prvom rade musím povedať jednu vec. Je iné sedieť doma a úplne iné súťažiť pred kamerami pod svetlom reflektorov a niekedy som sám zo seba prekvapený, že niečo neviem. Takže chcem divákom odkázať jednu vec - nemyslite si, že sme až takí hlúpi.

(Foto: RTVS/Milan Krupčík)

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia