Úvod Novinky Tipy z programu
Dvojitá porcia európskeho futbalu
Dvojitá porcia európskeho futbalu

Dvojitá porcia európskeho futbalu

Slovan vyslal vo štvrtok doobeda na Faerské ostrovy druhú skupinu hráčov.

V piatok 21. augusta čakajú na priaznivcov futbalu hneď dva priame prenosy na obrazovkách RTVS aj na webe rtvs.sk. Od 17:55 prienesieme odložený duel 1. kvalifikačného kola Ligy majstrov medzi slovenským majstrom Slovanom Bratislava a šampiónom z Faerských ostrovov KÍ Klaksvík. Pôvodne bol duel na programe v stredu o 20.00 SELČ, ale pre pozitívny test jedného z členov realizáčneho tímu Slovana dali miestne úrady slovenskému tímu na výber z dvoch možností - okamžite opustiť krajinu alebo podstúpiť 14-dňovú karanténu. Pravidlá UEFA však hovoria, že v prípade pozitívneho testu na koronavírus zápas sa môže odložiť, ale odohrať sa musí najneskôr 48 hodín od pôvodne plánovaného výkopu, teda v tomto prípade do piatka.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Túto možnosť Slovan využil s tým, že z Bratislavy na náklady UEFA vyslal vo štvrtok doobeda do dejiska zápasu druhú skupinu hráčov zloženú zo siedmich hráčov A-tímu a deviatich z rezervy. Všetci členovia výpravy mali pred odletom negatívny koronatest.

Aby sa Slovan vyhol riziku a naplnil literu protokolu UEFA Return to play musí mať v piatok na súpiske minimálne 13 hráčov. Toto nariadenie zrejme splní, otázne je, akí hráči za Slovan nakoniec nastúpia a koľko ich bude mať k dispozícii na striedanie. Slovan by mali z lavičky viesť tréneri juniorky Stanislav Moravec a Szilárd Németh.

Vedenie nášho majstra sa usiluje o vyňatie negatívne testovaných hráčov z karantény na Faerských ostrovoch. To, že sa to podarí, je ale nepravdepodobné. V krajine totiž platí pravidlo, že či už máte test pozitívny alebo negatívny, musíte stráviť v karanténe 14 dní. Pre RTVS to uviedol predseda epidemiologickej komisie Michael Boolsen.

Prvýkrát proti sebe a hneď vo finále

Po zápase Slovana vám na Dvojke a na webe rtvs.sk prinesieme španielsko-taliansky súboj o prvú európsku klubovú trofej v tejto sezóne. Od 21:00 sa na štadióne v Kolíne nad Rýnom vo finále Európskej ligy stretnú futbalisti FC Sevilla a Interu Miláno.

Sevilla sa z triumfu v súťaži (predtým Pohár UEFA) radovala v rokoch 2006, 2007, 2014, 2015 aj 2016, Inter získal trofej trikrát (1991, 1994, 1998).

európska liga, martinez Hráč Interu Miláno Lautaro Martinez oslavuje gól do bránky Šachtaru v semifinále EL.

Obaja sa v EL stretnú premiérovo. Španielske mužstvo si vo vyraďovacej fáze postupne poradilo s CFR Kluž, AS Rím, Wolverhamptonom Wanderers a Manchestrom United. "Nerazzurri" v kádri so slovenským reprezentačným obrancom Milanom Škriniarom vyradili Ludogorec Razgrad, Getafe, Bayer Leverkusen a Šachtar Doneck. Sevilla zatiaľ odohrala s talianskymi mužstvami na európskej scéne trinásť duelov s bilanciou 6 víťazstiev, 2 remízy a 5 prehier. Inter má oveľa bohatšie skúsenosti proti španielskej opozícii, no zo 43 zápasov vyhral iba 14.

európska liga, sevilla Radosť hráčov Seville po semifinálovom góle do siete Manchestru United.

Hráči Seville chuť prehry nepoznajú už 20 zápasov. Inter sa zase bude spoliehať na streleckú chuť Romelua Lukakua. Belgický kanonier skóroval v desiatich zápasoch EL za sebou, čím vytvoril rekord súťaže.

Duel na štadióne Rhein Energie povedú rozhodcovia z Holandska s hlavným arbitrom Dannym Makkeliem. Priamy prenos odvysiela RTVS na Dvojke a aj na webe rtvs.sk, štúdio štartuje o 20:30.

(foto: AP, info: TASR)

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia