Úvod Novinky Tipy z programu
Miniséria Trauma: Tragédia, ktorá ovplyvní stret dvoch otcov
Miniséria Trauma: Tragédia, ktorá ovplyvní stret dvoch otcov

Miniséria Trauma: Tragédia, ktorá ovplyvní stret dvoch otcov

Britská miniséria už v utorok večer na Jednotke.

Už tento utorok o 22:20 vám RTVS predstaví trojdielnu britskú drámu, ktorá vznikla v roku 2018 vďaka Mikeovi Bartlettovi a Marcovi Evansovi.

Jon Allerton a Dan Bowker sú veľmi odlišní muži, žijúci rozličné životy, ktoré spojí nešťastná tragédia. Cesta tejto dvojice sa po prvýkrát stretáva v nemocnici, keď po úmrtí pätnásťročného Alexa (Danovho syna) je chirurg Jon obvinený so zmarenia záchrany jeho života. Smútok, zúfalstvo a hnev zdrveného otca v ňom vyvoláva podozrenie, že za Alexovu smrť nesie zodpovednosť práve Jon.

Danove trvajúce presvedčenie ho donúti k praktikám sledovania a vlastného vyšetrovania, ktoré spôsobíešte väčšiu vzájomnú nenávisť a konflikt dvoch aktérov.

trauma.jpg

Čo by vás o minisérii mohlo zaujímať

· Autor scenára Mike Bartlett môže byť divákom známy vďaka jeho práci na mnohých úspešných projektoch z produkcie BBC ako Doctor Foster (2015-17), King Charles III (2017) alebo Doctor Who (2005-2017).

· Režisér Marc Evans natočil v roku 2004 film s tým istým názvom, hlavnú úlohu stvárnil Oscarový herec Colin Firth.

· Nakrúcanie prebehlo v Júni 2017 a všetky lokácie boli zvolené tak, aby dokonale vystihli atmosféru mystického Londýna.

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia