Úvod Novinky Pečie celé Slovensko
Veľká noc sa blíži. Skúste netradičné žĺtkové rezy od Ďoďa
Veľká noc sa blíži. Skúste netradičné žĺtkové rezy od Ďoďa

Veľká noc sa blíži. Skúste netradičné žĺtkové rezy od Ďoďa

Upečte si najznámejší veľkonočný recept podľa pekára z Pečie celé Slovensko 2.

"K sviatkom Veľkej noci patria bezpochýb vajíčka ako symbol znovuzrodenia," hovorí sympatický pekár Ďoďo z druhej série šou Pečie celé Slovensko.

Preto aj on siaha po recepte na azda najznámejší veľkonočný koláč - žĺtkový rez. Namiesto štandardných rezov však napáda aj vás, skúsiť upiecť žĺtkový rez v inom dizajne.

"Rezy pečte v okrúhlej forme s priemerom 22 centimetrov," dodáva Ďoďo.

Netradičné žĺtkové rezy od Ďoďa

Recept na žĺtkové rezy

Korpus

  • 3 bielky
  • 125 g masla
  • 100 g práškového cukru
  • 125 g mletých vlašských orechov
  • 75 g polohrubej múky
  • 2 ČL kypriaceho prášku do pečiva
  • 1 PL rumu

Plnka

  • 3 žĺtky
  • 125 g práškového cukru
  • 1 ČL vanilkovej pasty
  • čokoládu s podielom kakaa min. 52 %

Postup

  1. Maslo s práškovým cukrom vyšľaháme do peny, pridáme orechy, rum a múku zmiešanú s kypriacim práškom do pečiva. Nakoniec zapracujeme vyšľahaný sneh.
  2. Pečieme v okrúhlej forme s priemerom 22 centimetrov, ktorej okraje vymastíme tukom a dno vyplníme papierom na pečenie.
  3. Pečieme v rúre na 180 stupňov minimálne 25 minút. Medzitým si pripravíme polevu vyšľahaním žĺtkov s práškovým cukrom a vanilkovou pastou.
  4. Po upečení ju vylejeme na vrch ešte horúceho koláča a necháme zatuhnúť. Nakoniec ozdobíme čokoládou a mandľovými lupienkami.

Veľkú noc spestrí nielen tento koláč, ale aj veľkonočný špeciál Pečie celé Slovensko. Nenechajte si ho újsť na Veľkonočnú nedeľu 9. apríla o 20:10 hod na Jednotke.

25 50 75 90
Zdroj: RTVS

Živé vysielanie ??:??

Televízia