Úvod Novinky Tipy z programu
Výnimočná jeseň na Trojke s bohatým programom
Výnimočná jeseň na Trojke s bohatým programom

Výnimočná jeseň na Trojke s bohatým programom

Televízni tvorcovia sa obzreli späť a zaspomínali na fenomény televíznej tvorby ostatných 65 rokov, ktoré divákom pripomenú.

V pôvodnom formáte Kde bolo, tam bola... pripomenie Trojka divákom populárnu hudbu, ktorá kraľovala obrazovkám uplynulých desaťročí.


V relácii prešpikovanej hudobnými ukážkami si každú stredu večer o 21.00 hod v spoločnosti Ľuba Beláka zaspomínajú mnohí interpreti, textári či skladatelia ako napríklad Milan Lasica, Richard Müller, Kamil Peteraj, Stano Štepka, Peter Lipa, Peter Nagy a mnohí ďalší.

Návrat Milana Markoviča

V piatok neskôr večer sa na obrazovky vráti Milan Markovič, ktorého talkšou patrila v 90. rokoch k vrcholom televíznej zábavy.

V 17-tich pokračovaniach Trojka vráti na obrazovky Večer Milana Markoviča a s predslovom a záverečnou bodkou Milana Markoviča priblíži divákom politickú a spoločenskú klímu spred tridsiatich rokov.


V októbri sa na obrazovky Trojky vrátia ďalšie obľúbené formáty v novom šate.

Diváci sa môžu tešiť na relácie Vtipnejší zostáva s Rasťom Piškom a Clippato 2 s Martinom Babjakom. Obe relácie čerpajú z bohatého archívu slovenskej televízie.

Kým Rasťo Piško zostavil zaujímavé kolekcie vtipov a ich skvelých interpretov z kedysi úspešnej relácie Vtipnejší vyhráva, Martin Babjak bude divákov sprevádzať krásnymi ukážkami klasickej hudby.

Výrazné režisérske osobnosti televíznej hranej tvorby priblíži relácia Povolanie: režisér. Do vysielania zaradí Trojka aj dokumentárny cyklus Takí sme boli, ktorý mapuje výrazné kapitoly dejín televízneho vysielania.

Vo vysielaní Trojky nebudú chýbať ani relácie z produkcie Českej televízie, ktoré diváci v minulosti so záujmom sledovali. Každý pondelok prinesie na televízne obrazovky zábavu trojica Kaiser, Lábus, Korn - hlavní protagonisti programu Možno príde aj kúzelník.

Streda večer bude patriť dokumentárnemu cyklu ČT Príbehy slávnych, v ktorom si Trojka pripomenie legendy televíznej obrazovky, ako napríklad Jozefa Kronera, Waldemara Matušku, Tomáša Holého a mnohých ďalších.

Z českej produkcie sa na obrazovku Trojky dostanú aj dva hrané seriály: Žena za pultom (každú sobotu o 20:00 h) a Četnícke humoresky (vždy v nedeľu v prime time).

Storočnicu slovenského filmu si Trojka pripomenie počas sedemnástich večerov zameraných na televíznu filmovú tvorbu.

Séria začne filmom Stanislava Barabáša Krotká, ktorý následne vystriedajú krátkometrážne dokumentárne filmy z archívnych fondov Slovenského filmového ústavu. V retrospektíve uvedie tretí televízny okruh tvorbu popredných slovenských režisérov, ktorých diela pozná verejnosť najmä z oblasti hraného filmu.

Na jeseň sa v premiérových častiach vrátia aj obľúbené formáty Klub na Trojke a Nočná pyramída, ku ktorým pribudne túto jeseň aj televízny záznam populárnej rozhlasovej relácie Hosť Nory Gubkovej.

Jeseň prinesie na obrazovky Trojky aj ďalšie úspešné relácie z archívnych fondov RTVS ako Hit storočia, Pravdivé príbehy s Katkou Brychtovou, Rodinné tajomstvá a mnohé iné programy všetkých televíznych žánrov.

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia