Úvod Novinky Tipy z programu
Chutná jeseň na Jednotke – Pečie celé Slovensko a ďalšie lahôdky
Chutná jeseň na Jednotke – Pečie celé Slovensko a ďalšie lahôdky

Chutná jeseň na Jednotke – Pečie celé Slovensko a ďalšie lahôdky

Jednotka poteší divákov premiérami obľúbených zábavných relácií, filmov i seriálov.

RTVS v rámci noviniek pripravila na Jednotke aj víkendové pásma detských programov, či úplne novú šou Pečie celé Slovensko.

„Jesenná programová ponuka RTVS je skutočne pestrá a verím, že zaujímavé tituly si v nej dokážu nájsť všetky skupiny divákov a poslucháčov. Televízny aj rozhlasový program reflektuje nielen výnimočné výročia - 95 rokov rozhlasového a 65 rokov televízneho vysielania na Slovensku, ale prinášajú aj množstvo noviniek pre dospelých a detských divákov."

"Teším sa práve z reštartu detskej tvorby, vďaka čomu sme mohli zostaviť nové víkendové pásma pre detských divákov, ktoré doplní aj nový rodinný seriál. Veľkolepou televíznou novinkou tejto jesene bude aj nová šou Pečie celé Slovensko, ktorá, pevne verím, spríjemní jeseň všetkým divákom RTVS," hovorí Jaroslav Rezník, generálny riaditeľ RTVS.


Pápež František na Slovensku

RTVS divákom ponúkne pri príležitosti návštevy Svätého Otca od 12.-15. septembra viac ako 20 hodín priamych prenosov a mimoriadneho vysielania, v rámci ktorého pripavila aj:

  • Špeciálne vysielanie Pápež František na Slovensku - počas 4 dní naživo so Svätým Otcom na všetkých miestach, ktoré na Slovensku oficiálne navštívi.
  • Reportážny dokument Pripravení na Svätého Otca - divákom priblíži nielen duchovnú prípravu na návštevu Svätého Otca v Košiciach a v Prešove.

Návrat obľúbených formátov

Na jeseň sa na obrazovky Jednotky vrátia obľúbené formáty v premiérových epizódach.

  • štvrtkové večery budú patriť premiérovým epizódam Zlatých časov so zaujímavými hosťami Eni Vacvalovej a v neskoršom večernom čase sa diváci môžu tešiť aj na diskusie o celospoločenských témach v relácii Silná zostava s Veronikou Cifrovou Ostrihoňovou
  • piatok večer sa proti sebe postavia súťažné tímy pod vedením Adely Vinczeovej a Dana Dangla v nových epizódach súťažno-zábavnej šou Milujem Slovensko s moderátorom Martinom Nikodýmom
  • sobota bude patriť obľúbenej šou Záhady tela, novým epizódam satirického seriálu Pumpa a ďalších zaujímavých hostí privíta aj Peter Marcin v talkšou Neskoro večer
  • nedeľa bude aj počas jesene pokračovať žrebovanie očkovacej prémie v programe Byť zdravý je výhra.

Neskôr počas jesene sa diváci môžu tešiť na úplne novú šou Pečie celé Slovensko s moderátormi Jurajom Bačom a Milanom Zimnýkovalom.

Umenie 12 amatérskych pekárov a cukrárov budú hodnotiť dve odborné porotkyne - Jozefína Zaukolcová a Petra Tóthová.

Program pre deti

Víkendová novinka RTVS je určená primárne detským divákom. Najmenší sa môžu tešiť na:

  • nové detské pásmo Karavan v sobotu aj v nedeľu ráno od 7.00 do 10.30 h - detským pásmom bude sprevádzať obľúbený moderátor Martin Vanek a jeho súčasťou budú animované rozprávky, ale tiež známe aj nové relácie RTVS.
  • nový cyklus hudobno-zábavnej relácie Čekyho hudobný labák
  • reláciu Čo budeme robiť pre rodičov s deťmi
  • cyklus Nestresuj o stresujúcich situáciách v živote detí
  • špeciálne vydanie relácie Zázračný ateliér z Domčeka Deduška Večerníčka v Novej Sedlici
  • pokračovanie úspešného cyklu Tumenca khere pre marginalizované skupiny detí.

Od 4. septembra odštartuje na Jednotke aj nový detský seriál Mami, kúp mi psa. Rodinný seriál na motívy rovnomennej knižky Zuzany Štelbaskej budú môcť diváci sledovať každú sobotu o 10.15 h.

Filmové premiéry

  • komediálna dráma Úplní cudzinci, ktorá bola inšpiráciou aj pre nedávnu slovenskú filmovú adaptáciu
  • životopisný film o pápežovi Františkovi - Pápež František, modlite sa za mňa.
  • životopisný film Odysea o Jacquesovi - Yvesovi Cousteauovi, legendárnom potápačovi, vynálezcovi, oceánografovi, filmárovi a napokon aj ochrancovi oceánov

Seriálové novinky

  • španielsky seriál Matky
  • pokračovanie úspešného talianskeho seriálu Zasľúbený život II, ktorý divákov zavedie do New Yorku, v roku 1937

Dokumentárna tvorba

V pestrej programovej ponuke Jednotky nebude na jeseň chýbať ani zaujímavá dokumentárna tvorba.

Od 22. septembra 12-dielny dokumentárny cyklus RTVS EKO ďalej - venuje sa ochrane životného prostredia a odhaľuje prípady eko-kriminality na Slovensku, ako napríklad (R)evolúcia v Demänovskej doline, Slovenský národný odpad, A z rieky je kanál či Priemyselné šialenstvo

Jednotka si vo vysielaní bude počas jesene pripomínať aj 100 rokov slovenského filmu. V nedeľnom vysielaní bude pokračovať ponukou toho najlepšieho zo slovenskej kinematografie v rámci projektu Zlatá klasika.

Diváci sa môžu tešiť napríklad na filmy Varúj..!, Vlčie diery, V piatok trinásteho, Obchod na korze, Majster kat, a iné.

23. septembra o 20.30 h sa diváci môžu tešiť aj na špeciálny galavečer venovaný slovenskému filmu 100 rokov slovenského filmu a po jeho skončení uvedie Jednotka prvý slovenský celovečerný hraný film o legendárnom ľudovom hrdinovi z roku 1921 - Jánošík.

Športových fanúšikov poteší Jednotka kvalifikačnými zápasmi na futbalové Majstrovstvá sveta 2022.

Prvú októbrovú nedeľu (3. októbra) ponúkne Jednotka, v prípade priaznivých pandemických podmienok, priamy prenos z Medzinárodného maratónu mieru v Košiciach.

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia