Úvod Novinky Filmy a seriály
Čoho sa pri nakrúcaní najviac bál režisér filmu Invalid? Taký úspech rozhodne nečakal
Čoho sa pri nakrúcaní najviac bál režisér filmu Invalid? Taký úspech rozhodne nečakal

Čoho sa pri nakrúcaní najviac bál režisér filmu Invalid? Taký úspech rozhodne nečakal

Z 13 nominácií premenil film Invalid na ceny až sedem.

Filmové a televízne oceňovanie Slnko v sieti valcoval film Invalid. Mal 13 nominácií a odniesol si až sedem cien. Jeho režisér Jonáš Karásek tak má byť na čo hrdý. Čakal to? „Na začiatku, keď sme film začali tvoriť, tak človek nemá konkrétne očakávania. Chce len urobiť dobrý film. Začali sme mať očakávania, keď sme to púšťali prvým ľuďom a im sa to páčilo,“ povedal.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Najviac sa teší z diváckeho úspechu. Žáner čierna komédia, ktorou Invalid je, nie je na Slovensku úplne bežný, preto boli obavy na mieste. „Bál som sa. Mohlo to dopadnúť rôzne. Stačí, keď nezafunguje chémia medzi hercami, čo je pri komédii veľmi dôležité. Tie filmy stále lavírujú medzi tým, či sú úspešné alebo neúspešné a často to môže byť na veľmi tenkej hrane, či to vyjde alebo nie,“ priznal ocenený režisér.

Nakrúcanie bolo podľa neho veľmi intenzívne a rýchle. Hlavnú úlohu si zahral Gregor Hološka, ktorý si odniesol cenu na Najlepší mužský herecký výkon v hlavnej úlohe a vedľajšiu Zdeněk Godla, ktorý vyhral zasa v kategórii Najlepší mužský herecký výkon vo vedľajšej úlohe.

A kde bral Jonáš Karásek inšpiráciu? „Pozerám filmy ako každý, inšpirácie nachádzam a často sa na mňa možno aj nechcene nalepia. Mal som nejaké východiská, ale nemali sme nič konkrétne, žeby sme niečo napodobnili. Snažili sme sa robiť svojbytný film,“ dodal.

Sledujte ocenený film Invalid už v piatok 3. mája o 22.00 na Jednotke.

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia