Úvod Novinky Osobnosti
Zomrela Simona Postlerová. Českú herečku našli mŕtvu v jej byte
Zomrela Simona Postlerová. Českú herečku našli mŕtvu v jej byte

Zomrela Simona Postlerová. Českú herečku našli mŕtvu v jej byte

Poznáme ju z komédie Tancuj Matyldo, seriálov Vyprávěj či Nemocnica na okraji mesta, ale aj ako hlas Audrey Hepburn, Monici Bellucii a Emmy Thompson.

Ako informoval český mediálny web blesk.cz v nedeľu 5. mája Česká polícia objavila v jej byte v Prahe na Vinohradoch mŕtvu českú herečku Simonu Postlerovú. Mala 59 rokov. Podľa polície bolo cudzie zavinenie úmrtia vylúčené. Zomrela niekedy v noci zo 4. na 5. mája prirodzenou smrťou.

Ešte deň predtým v sobotu 4. mája skúšala v Divadle na Vinohradoch novú hru. Táto jej domovská divadelná scéna, kde pôsobila tridsaťdva rokov, už v nedeľu na sociálnej sieti uviedla: „S hlbokým zármutkom sme 5. mája popoludní boli zaskočení zdrcujúcou správou o náhlej smrti našej kolegyne, herečky Simony Postlerovej. RIP. Bola oporou nášho hereckého súboru. Simona Postlerová bola hlboko veriaca, nech jej Boh, ktorý ju tak náhle povolal, dopraje mier a blaženosť, po ktorých vo svojom živote i v práci toľko túžila.“

Poznáme ju z novej známej českej komédie režiséra Petra Slavíka Tancuj Matyldo, ale aj z populárneho seriálu Českej televízie Vyprávěj či zo seriálu Nemocnica na okraji mesta po dvadsiatich rokoch. Simona Postlerová dabovala v seriáli Ženy z rodu Gilmorovcov, ale aj v celom rade viacerých zahraničných filmov. Známa česká herečka prepožičala svoj hlas v dabingu Audrey Hepburn, Monice Bellucci, ale aj britskej populárnej herečke Emme Thompson.

Smrť manžela čistej duši

Herečka Simona Postlerová sa narodila 9. novembra 1964 v Plzni a odmalička chcela byť herečkou. Ako informuje český mediálny web super.cz mala herečka veľmi ťažký osud. V roku 2016 zomrel jej manžel gitarista Zdeněk Hráška, ktorý trpel na dlhoročné onkologické ochorenie. Spolu mali ťažko zdravotne postihnuté dieťa.

Na smrť Simony Postlerovej reagujú jej bývalí kolegovia. Česká herečka Mahulena Bočanová povedala: „Bola to skvelá herečka. Čistá duša. Nemala to v živote ľahké.“

A Tomáš Etzler zasa povedal: „Nechápem, nerozumiem, bolesť. Jeden z najtalentovanejších, najstatočnejších, najslušnejších a najláskavejších ľudí, ktorých som mohol v živote stretnúť.“

Eva-Holubová-František-Iván-TASR

Smúti herecká legenda

Aj Jitka Zelenková sa vyjadrila: „Skvelá herečka, láskavá, milá a úžasná žena. Drahá Simona, myslím na Teba! Naposledy sme sa videli v kostole a sľúbili sme si, že sa stretneme. Toľko sme sa spolu nasmiali, keď sme v televízii natáčali program Duety...“ Sústrasť vyjadrila rovnako česká herecká legenda Eva Holubová.

Česká herečka Simona Postlerová začínala už počas štúdia DAMU v českom Národnom divadle a až do smrti bola spojená od roku 1992 s pražským Divadlom na Vinohradech, kde stvárnila okolo štyridsať postáv. Vystupovala tiež v Divadle Ungelt, v Divadle Radka Brzobohatého a s agentúrou Harlekýn. Účinkovala zároveň vo viacerých ďalších televíznych seriáloch ako Hospoda či Chlapci a chlapi. Rovnako aj v už starších známych filmoch ako Milostivé léto (1990) či Veľký případ (1999), alebo v známom filme Prebudím sa včera (2012).

Postihnuté dieťa

S manželom uzavreli sobáš v roku 1991 a najprv sa im o rok narodila dcéra Jana a o dva roky syn Damián, ktorému v jedenástich rokoch diagnostikovali autistickú poruchu Aspergerov syndróm a schizofréniu. Musela sa herečka Simona Postlerová po smrti manžela ďalej starať o syna sama.

25 50 75 90
ČTK, ČT, super.cz, blesk.cz, novinky.cz

Živé vysielanie ??:??

Televízia